Zlatan: ”Jag är det nya Sverige”

Zlatan Ibrahimovic. Foto: Faksimil Twitter
  • Lördag 17 nov 2018 2018-11-17
E-post 274

SVERIGE I en intervju för Viasat Sport berättar fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic hur han har behandlats annorlunda under sin karriär för att han har ett utländskt namn. Nu slår han dock fast att han är ”det nya Sverige”.

För Viasat Sports reporter Johan Kücükaslan berättar Zlatan Ibrahimovic att han på grund av sin invandrarbakgrund har fått anstränga sig extra hårt för att lyckas.

– De möjligheterna en Svensson, Andersson har, de möjligheterna har inte en Ibrahimovic eller någon annan med en annan bakgrund. De möjligheterna har inte jag haft – jag har tagit de möjligheterna, säger Zlatan.

Han menar att han med sin framgångsrika karriär – från Malmö FF över klubbar som Barcelona och Paris Saint-Germain till Los Angeles Galaxy – har öppnat upp för andra med samma bakgrund att spela i de bästa ligorna och landslaget.

Men Zlatan tycker att han trots sina stora framgångar inte behandlas på samma sätt som om han hade varit etniskt svensk. Han riktar särskilt kritik mot medierna.

– Alltså inom media det finns smygrasism. De kan inte acceptera att jag är Ibrahimovic. Men jag, jag njuter. För jag är Ibrahimovic, och jag är svensk. Och jag är den nya svennen. Jag är det nya Sverige, punkt slut, säger Zlatan.

Tror du Zlatan kommer att avsluta karriären i Malmö FF?
1211 röster (se resultat)

Läs även: P3-profilen: ”Alla skämt som stoppats har berört flyktingar, SD eller rasism”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag