Zlatan sågar Lebron James BLM-utspel: Gör det du är bra på

Bild: Keith Allison/CC BY-SA 2.0/Andy Witchger/CC BY 2.0
  • Fredag 26 feb 2021 2021-02-26
E-post 603

Den amerikanska basketstjärnan Lebron James har tidigare hyllat Black Lives Matter. Nu sågas James av Zlatan Ibrahimovic, som i en intervju med Discovery Sport + säger att idrottsstjärnor som James och han själv inte borde ägna sig åt politik. –  Bara gör det du är bäst på för det ser inte bra ut, säger Ibrahimovic.

I juli sade den amerikanska basketstjärnan Lebron James bland annat att Black Lives Matter inte är en rörelse utan en livsstil, enligt ESPN.

– När du är svart, det är inte en rörelse. Det är en livsstil. Vi sitter här och säger att det är en rörelse, och okej, hur länge kommer rörelsen att vara? ”Stoppa inte rörelsen”, nej, det är ett sätt att leva, sade James.

– När du vaknar upp och är svart, det är vad det är. Det borde inte vara en rörelse. Det borde vara en livsstil. Det här är de vi är, fortsatte James.

Läs även: BLM attackerade judar: ”Satans synagoga”

James engagerade sig även i fallet med Breonna Taylor, som sköts ihjäl av polis i en narkotikaräd mot hennes lägenhet i Louisville, Kentucky. Dödskjutningen ledde till stora demonstrationer och upplopp med kopplingar till BLM.

– Vi vill att poliserna som begick det brottet grips, sade James, som skrev ”#JusticeForBreonnaT” på sina skor innan en match enligt ESPN.

Nu sågas Lebron James utspel av Zlatan Ibrahimovic i en intervju den svenska fotbollsstjärnan gjort med Discovery Sport +.

– Han är fett fenomen i det han gör. Men jag gillar inte när folk som har någon slags status sysslar med politik på samma gång, säger Ibrahimovic till Discovery Sport +.

– Jag menar, gör det du är bra på. Gör den kategori som du gör. Jag spelar fotboll för att jag är bäst på att spela fotboll. Jag sysslar inte med politik. Om jag hade varit politiker hade jag sysslat med politik.

– Det är det första misstaget folk gör när de blir kända och uppnår en viss status. Håll dig borta från det. Bara gör det du är bäst på för det ser inte bra ut.

Se Ibrahimovic uttala sig om Lebron James här.

Läs även: Zlatan: ”Jag är det nya Sverige”

Läs även: Zlatan satsar på att bli historisk – 100 mål gör honom till en av klubbens bästa

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag