Om oss / Kontakt

Nyheter Idag är en oberoende nyhetssajt i tabloidform, skapad av Chang Frick och Jakob Bergman. Vår nyhetsrapportering inriktar sig på politik, skvaller, sociala medier samt utrikesnyheter. Fokus är att skapa egna nyheter genom intervjuer, vara på plats för att filma/fotografera samt följa vad som sker i sociala medier. Målsättningen är att bredda innehållet med tiden vi växer.

Missnöjd med något vi skriver?

Vi strävar alltid efter att vara sjyssta och rättvisa i vår rapportering, något vi tar på stort allvar. Om du känner dig utpekad, felaktigt behandlad eller på annat sätt tycker att vi gör fel – tveka inte att kontakta oss via e-mail på [email protected] Vi är alltid generösa med rättelser och bemötande.

Nyheter Idag är även frivilligt anslutet till det pressetiska systemet. Det betyder att du kan få din sak prövad av pressombudsmannen. Om vi fälls för något vi skriver som bryter mot de pressetiska reglerna kommer vi publicera fällningen i dess helhet samt tvingas betala en straffavgift om 13000 kronor. Då får redaktionen leva på bröd och vatten i minst en hel månad för att kunna finansiera avgiften. Klicka här för information om hur du gör en anmälan till pressombudsmannen.

Ägare / Finansiering

Webbsajten nyheteridag.se ägs av Jakob Bergman som också är ansvarig utgivare. Sajten har sedan start varit ett ideellt projekt men sedan juni 2016 har en ny fräsch design samt en PLUS-prenumeration lanserats på Nyheter Idag. PLUS-tjänsten hanteras av Ilan Sadé genom aktiebolaget Publicism NITEK AB.

Nyheter Idag har ingen direkt koppling till någon politisk organisation. Vi vilar på en libertariansk grund, vilket betyder att vi strävar efter frihet för såväl information som individer. Våra medarbetare har däremot bakgrund i olika organisationer, såväl politiska som andra typer av intressen.

Vår finansiering kommer främst ur eget kapital vilket här bör förstås som oavlönat arbete. Utöver det säljer vi annonsplats och det är de annonser du ser på sidan. Sedan juni 2016 genererar verksamheten även intäkter genom PLUS-prenumerationer.

Kontakta Nyheter Idag

Om du har frågor om vår sajt går det bra att kontakta oss på [email protected]

Om du har nyhetstips går det bra att kontakta oss på [email protected]

Våra medarbetare

Jakob Bergman – Registrerad som ansvarig utgivare för sajten nyheteridag.se hos myndigheten för radio & tv. Är medlem i Piratpartiet samt Republikanska föreningen. Gillar att läsa mycket böcker och har stort intresse i lingvistik. Arbetar även med sitt produktionsbolag ”Smalben Produktion” med inriktning på bland annat nyhetsbilder, reportage och reklamfilmer för externa kunder. Bor i Stockholm.

Chang Frick – Skriver nyheter samt redigerar videoreportage. Har bakgrund i såväl moderata ungdomsförbundet, MUF som Sverigedemokraterna och sverigedemokratisk ungdom, SDU. Är idag ej medlem i något parti men har däremot stort intresse i att bevaka politik. Är även medarbetare i ”Smalben Produktion” där han främst filmar nyheter åt externa kunder. Bor i Stockholm

Bitte Assarmo – Journalist med bakgrund från olika tidningar, t ex den kristna tidningen Världen Idag. Jobbar idag för ett katolskt magasin. Hoppar in på frilans och gör främst intervjuer vid behov.

Christoffer Jonsson - Har koll på geopolitik och omvärlden. Studerar på högskola och har bakgrund i Liberala Ungdomsförbundet.

Ilan Sadé - Chefsjurist på en affärsjuridisk byrå i Malmö med småföretag som huvudsaklig målgrupp. Han har ett politiskt förflutet inom Centerpartiet, men har nu kommit att ingå i det nybildade partiet Borgerlig Framtids styrelse. Tillika författare till debattboken ”Frommare kan ingen vara – texter om blågul renlärighet och ett land på glid”. Skriver framför allt krönikor på Nyheter Idag.

Mattias Albinsson - Frilansskribent med fokus på kriminaljournalistik och granskning. Bor i Stockholm.

Henrik Alexandersson – Liberal debattör och frilansskribent. Brinner för frågor om övervakning och personlig integritet.

Sigge Andersson - Fri skribent med huvudsakligt intresse för reportage, utrikesjournalistik och kultur. Studerar på universitet. Har politiskt förflutet inom frihetliga och anti-imperialistiska rörelser.

Om du vill bidra på något sätt med vår sajt kontaktar du oss enklast på [email protected]

Mer från Nyheter Idag