Mördade pappa – döms till livstids fängelse

Bild: Patrik Svedberg/Polisen
  • Tisdag 26 mar 2024 2024-03-26
E-post 0

Nobel Girmay Yohannes, 19, döms till livstids fängelse för mordet på en 47-årig man i Tullinge söder om Stockholm i mars förra året.

Mordet var en del i en blodig konflikt mellan det kriminella nätverket Foxtrot och Dalennätverket, men den ihjälskjutna mannen var själv inte gängkriminell.

Däremot var hans 26-åriga son delaktig i konflikten, och hade tidigare samma kväll pekats ut i tv-programmet ”Efterlyst” som misstänkt för en skottlossning i Uppsala, som riktades mot Foxtrot-ledaren Rawa Majids anhöriga.

– Offret hade ingen koppling till konflikten och sköts till döds i sitt hem på natten samtidigt som hans sambo och minderåriga barn befann sig i bostaden. Det är uppenbart att gärningen ska bedömas som särskilt hänsynslös. Påföljden ska därför bestämmas till livstids fängelse, säger rådmannen Peter Grym, ordförande i målet, i ett uttalande.

En 20-åring döms till fängelse i tre år och tre månader för grovt skyddande av brottsling, medhjälp till penningtvättsbrott, grovt vapenbrott och narkotikabrott. 20-åringen frias däremot från förberedelse till mord, medhjälp till mord och ett fall av grovt vapenbrott.

En 18-årig man som är bror till 20-åringen döms till fängelse i ett år och två månader för grovt skyddande av brottsling, grovt vapenbrott och ringa narkotikabrott, men frias från åtalspunkterna förberedelse till mord, medhjälp till mord och ett fall av grovt vapenbrott.

Läs även: Pappa till gängkriminell ihjälskjuten: ”Troligen en hämnd”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag