Busch sågas efter motattack på Åkesson

Bild: Nyheter Idag
  • Tisdag 19 mar 2024 2024-03-19
E-post 0

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch får hård kritik från både höger och vänster efter att hon gått till motangrepp mot Jimmie Åkesson (SD) för att försvara KD:s toppkandidat i Europavalet Alice Teodorescu Måwe.

Europavalet närmar sig, och med anledning av det har det brutit ut en mindre konflikt inom det blågula blocket.

Det hela började med att Kristdemokraternas toppkandidat Alice Teodorescu Måwe, som har invandrarbakgrund, sågade Sverigedemokraterna i en intervju med Dagens Nyheter på fredagen.

– Jag har inget gemensamt med SD. Jag vill att Sverige ska fortsätta ta emot små Alicear, sade hon bland annat till tidningen.

Det fick SD:s partiledare Jimmie Åkesson att reagera med ett inlägg på plattformen X.

”Apropå ingenting alls. Jag har alltid haft så ofantligt svårt för dessa självgoda finborgare. De som i all sin förnämlighet uttrycker lite lagom realism, men samtidigt är antingen för fina eller för ängsliga för att röra sig utanför de av det vänsterliberala etablissemanget bestämda ramarna. Som istället låter de inte lika fina och värdiga göra grovjobbet, kratta manegen och ta den riktiga skiten, för att sen peka finger mot denna oborstade, obildade pöbel i syfte att befästa sin egen position som finare. Ynkligt” skrev Åkesson.

Nu ger sig KD:s partiledare Ebba Busch in i bråket. ”Apropå ingenting. Nej, just det så skriver man inte om man står rakryggat för sin sak” inleder Busch sitt inlägg, där hon sedan försvarar Teodorescu Måwe.

”Alice är modig, värdeorienterad med hög integritet. Hon är en påminnelse om att om borgerligheten gjort sitt för 15 år sedan och fört en verklighetsförankrad migrationspolitik så hade ett parti som SD med nazistiska rötter in på 90-talet aldrig kommit in i riksdagen. Det är uppenbart att det var en öm tå för vissa företrädare för SD” fortsätter Busch, som hävdar att Teodorescu Måwe ”själv betalat ett mycket högt personligt pris för att hon förespråkat en stram migrationslinje”.

”Att Jimmie Åkesson passiv aggressivt och med ett mikroskopiskt fikonlöv, indirekt kallar Alice TM för ’självgoda finborgare’ som ’inte är beredd att göra grovjobbet’ när hon fått utstå dödshot för att bana väg för att SD kunnat sitta som eliten vid förhandlingsbordet på Tidö slott… Nej, det är inte okej” skriver Busch vidare.

Busch avslutar emellertid sitt inlägg med en utsträckt hand till SD. ”Sverige och Europa behöver inte att våra partier träter. Det njuter bara S av. Vi behöver leverera en politik som håller för verkligheten och som tjänar folket. Det kan våra partier. Låt oss leverera på det” avslutar Busch.

Busch inlägg får kritik från både höger och vänster.

Läs även: Jimmies känga till Teodorescu: ”Ynkligt”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag