Thunberg blockerar riksdagens entré: ”Det här är bara början”

Foto: Stefan Müller CC BY 2.0
  • Måndag 11 mar 2024 2024-03-11
E-post 0

Greta Thunberg blockerar på måndag morgon entrén till Sveriges riksdag tillsammans med ett 50-tal klimataktivister från olika organisationer under paroller som ”En annan värld är möjlig” och ”Climate justice now”, rapporterar Dagens Nyheter.

– Vi är unga individer som har beslutat att sätta oss här och blockera ingångar till riksdagen. Vi har fått nog av att våra röster, de mest drabbade och forskningen blir ignorerade och att vi fortsätter rusa i fel riktning medan vi befinner oss i ett planetärt nödläge, säger Greta Thunberg, som hotar med en upptrappning från klimatrörelsen.

– Det här är bara början. Klimatkrisrörelsen har ekat samma budskap i årtionden och det har inte fått någon stor effekt, säger Greta Thunberg.

Ett tiotal poliser och flera ordningsvakter befinner sig på platsen, och de som inte kommer in i riksdagshuset hänvisas till en alternativ entré.

Under dagen står en utbildningsdag för lärare och visning av konsten i Riksdagshuset på det offentliga schemat på riksdagens hemsida.

Läs även: Hård kritik när Greta Thunberg strejkar för Gaza

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag