20-årig afghansk man häktad för mord – misstänks ha huggit ihjäl 80-årig kvinna i Norsjö

  • Torsdag 19 okt 2017 2017-10-19
E-post 2528

NORSJÖ En 20-årig afghansk medborgare har häktats såsom skäligen misstänkt för mordet på en kvinna i 80-årsåldern i Norsjö i Västerbotten under helgen.

Polisen gick under lördags­eftermiddagen ut med ett meddelande på sin hemsida om att man utredde ett grovt brott. Under kvällen meddelades att det var en kvinna som påträffats död på Åkargatan i centrala delarna av det lilla samhället.

Enligt kammaråklagare Petra Lundberg har kvinnan, som är i 80-årsåldern, varit och handlat på Ica-butiken i centrum strax före klockan ett på lördagen. En dryg halvtimme senare ligger hon död, knivmördad, i ett soprum ett knappt kvarter därifrån.

I söndags greps en 20-årig man misstänkt för mordet. Han är en afghansk medborgare som inte har någon tidigare relation till den mördade kvinnan.

– Utifrån rättsmedicinsk obduktion kan det konstateras att kvinnan blivit mördad kort tid innan hon anträffades. Den misstänkte personen har setts i nära anslutning till platsen när mordet ska ha ägt rum. Det finns för närvarande ingen naturlig koppling mellan honom och den avlidna kvinnan, säger Lundberg i ett pressmeddelande.

Under gårdagen häktades mannen för mordet. Åklagaren anser att bevisningen är så pass stark att han bör bedömas vara på sannolika skäl misstänkt för brottet, något som domstolen inte håller med om. Han är därför endast häktad såsom skäligen misstänkt och utredarna har fram till onsdag nästa vecka på sig att få fram mer bevis mot honom.

Polisen har de senaste dagarna gått ut med flera vädjanden till allmänheten om att man behöver tips och gärna bilder tagna i centrala Norsjö från lunchtid och framåt lördagen den 14 oktober.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag