Om oss / Kontakt

Nyheter Idag är en oberoende nyhetssajt i tabloidform, skapad av Chang Frick och Jakob Bergman. Vår nyhetsrapportering inriktar sig på politik, skvaller, sociala medier samt utrikesnyheter. Fokus är att skapa egna nyheter genom intervjuer, vara på plats för att filma/fotografera samt följa vad som sker i sociala medier. Målsättningen är att bredda innehållet med tiden vi växer.

Missnöjd med något vi skriver?

Vi strävar alltid efter att vara sjyssta och rättvisa i vår rapportering, något vi tar på stort allvar. Om du känner dig utpekad, felaktigt behandlad eller på annat sätt tycker att vi gör fel – tveka inte att kontakta oss via e-mail på [email protected] Vi är alltid generösa med rättelser och bemötande.

Nyheter Idag är även frivilligt anslutet till det pressetiska systemet. Det betyder att du kan få din sak prövad av pressombudsmannen. Om vi fälls för något vi skriver som bryter mot de pressetiska reglerna kommer vi publicera fällningen i dess helhet samt tvingas betala en straffavgift om 13000 kronor. Då får redaktionen leva på bröd och vatten i minst en hel månad för att kunna finansiera avgiften. Klicka här för information om hur du gör en anmälan till pressombudsmannen.

Ägare / Finansiering

Webbsajten nyheteridag.se drivs genom aktiebolaget Publicism NITEK AB. Bolaget ägs av Ilan Sadé, partiordförande i Medborgerlig Samling. Tidigare har sajten drivits som ett idéellt projekt, men har under början av 2017 fått en ekonomi som tillåter en kommersiell form.

Nyheter Idag har ingen direkt koppling till någon politisk organisation. Vi vilar på en libertariansk grund, vilket betyder att vi strävar efter frihet för såväl information som individer. I dagligt tal kan sägas att sajtens politiska inriktning är allmänborgerlig eller liberalkonservativ. Våra medarbetare har däremot bakgrund i olika organisationer, såväl politiska som andra typer av intressen.

Vår finansiering kommer främst ur eget kapital vilket här bör förstås som oavlönat arbete. Utöver det säljer vi annonsplats och det är de annonser du ser på sidan. Sedan juni 2016 genererar verksamheten även intäkter genom PLUS-prenumerationer.

Kontakta Nyheter Idag

Om du har frågor om vår sajt går det bra att kontakta oss på [email protected]

Om du har nyhetstips går det bra att kontakta oss på [email protected]

MEDARBETARE

Jakob Bergman – Registrerad som ansvarig utgivare för sajten nyheteridag.se hos myndigheten för radio & tv. Är medlem i Piratpartiet samt Republikanska föreningen. Gillar att läsa mycket böcker och har stort intresse i lingvistik. Arbetar även med sitt produktionsbolag ”Smalben Produktion” med inriktning på bland annat nyhetsbilder, reportage och reklamfilmer för externa kunder. Bor i Stockholm.

Chang Frick – Skriver nyheter samt redigerar videoreportage. Har bakgrund i såväl moderata ungdomsförbundet, MUF som Sverigedemokraterna och sverigedemokratisk ungdom, SDU. Är i dag ej medlem i något parti men har däremot stort intresse i att bevaka politik. Bor i Bålsta. En av grundarna av Nyheter Idag tillsammans med Bergman.

Ilan Sadé – Chefsjurist på en affärsjuridisk byrå i Malmö med småföretag som huvudsaklig målgrupp. Han har ett politiskt förflutet inom Centerpartiet, men är idag partiordförande i det borgerliga partiet Medborgerlig Samling. Författare till debattboken ”Frommare kan ingen vara – texter om blågul renlärighet och ett land på glid”. Skriver ibland krönikor på Nyheter Idag. Ilan sitter i styrelsen för Publicism NITEK AB, det bolag som driver PLUS-tjänsten på Nyheter Idag.

Pelle Zackrisson – Redaktionschef. Har tidigare arbetat inom Mittmedia på tidningen LTZ och Hela Hälsingland.

Jonathan Norström – Journalist bosatt i Polen. Har studerat journalistik på Södertörns högskola.

Elliot Lorentz – Bakgrund i SSU men i dag ej politiskt aktiv. Bor i Uppsala. Arbetar som journalist på Nyheter Idag.

Johannes Nilsson – Arbetar som journalist. Har författat böcker och tidigare arbetat på serietidningen Galago.

Om du vill bidra på något sätt med vår sajt kontaktar du oss enklast på [email protected]

Mer från Nyheter Idag