Om oss / Kontakt

Nyheter Idag är en oberoende nyhetssajt i tabloidform, skapad av Chang Frick och Jakob Bergman. Vår nyhetsrapportering inriktar sig på politik, skvaller, sociala medier samt utrikesnyheter. Fokus är att skapa egna nyheter genom intervjuer, vara på plats för att filma/fotografera samt följa vad som sker i sociala medier. Målsättningen är att bredda innehållet med tiden vi växer.

Missnöjd med något vi skriver?

Vi strävar alltid efter att vara sjyssta och rättvisa i vår rapportering, något vi tar på stort allvar. Om du känner dig utpekad, felaktigt behandlad eller på annat sätt tycker att vi gör fel – tveka inte att kontakta oss via e-mail på [email protected]. Vi är alltid generösa med rättelser och bemötande.

Nyheter Idag är även frivilligt anslutet till det pressetiska systemet. Det betyder att du kan få din sak prövad av pressombudsmannen. Om vi fälls för något vi skriver som bryter mot de pressetiska reglerna kommer vi publicera fällningen i dess helhet samt tvingas betala en straffavgift om 13000 kronor. Då får redaktionen leva på bröd och vatten i minst en hel månad för att kunna finansiera avgiften. Klicka här för information om hur du gör en anmälan till pressombudsmannen.

Ägare / Finansiering

Webbsajten nyheteridag.se drivs genom aktiebolaget Publicism NITEK AB. Bolaget ingår i en koncern vars moderbolag, Davka Förvaltning AB, ägs av Chang Frick och av Ilan Sadé, jurist och partiordförande i Medborgerlig Samling. Verksamheten finansieras huvudsakligen genom våra läsares PLUS-abonnemang och genom annonser på sidan.

Nyheter Idag har inte någon direkt koppling till någon politisk organisation, och vi sätter en ära i att vara så oberoende som möjligt. Politiskt vilar vi både på en libertariansk och på en liberalkonservativ grund, vilket betyder att vi strävar efter frihet för såväl information som individer, men också efter ett samhälle som fungerar och håller ihop.

Våra medarbetare har bakgrund i olika organisationer och verksamheter, såväl politiska sådana som andra typer av intressen.”

Finansiering av verksamheten kommer ur eget kapital från ägarna. Det finns inga externa aktieägare förutom Frick och Sadé, eller några andra former av ekonomiska intressen som påverkar innehållet i Nyheter Idag.

Kontakta Nyheter Idag

Om du har frågor om vår sajt går det bra att kontakta oss på [email protected]

Om du har nyhetstips går det bra att kontakta oss på [email protected]

MEDARBETARE

Jakob Bergman – Registrerad som ansvarig utgivare för sajten nyheteridag.se hos myndigheten för press, radio & tv. Har varit medlem i Piratpartiet samt Republikanska föreningen. Gillar att läsa mycket böcker och har stort intresse i lingvistik. Bor i Stockholm.

Chang Frick – Skriver nyheter samt redigerar videoreportage. Har bakgrund i såväl moderata ungdomsförbundet, MUF som Sverigedemokraterna och sverigedemokratisk ungdom, SDU. Är i dag ej medlem i något parti men har däremot stort intresse i att bevaka politik. Bor i Bålsta. En av grundarna av Nyheter Idag tillsammans med Bergman.

Ilan Sadé – Chefsjurist på en affärsjuridisk byrå i Malmö med småföretag som huvudsaklig målgrupp. Han har ett politiskt förflutet inom Centerpartiet, men är idag partiordförande i det borgerliga partiet Medborgerlig Samling. Författare till debattboken ”Frommare kan ingen vara – texter om blågul renlärighet och ett land på glid”. Skriver ibland krönikor på Nyheter Idag. Ilan sitter i styrelsen för Publicism NITEK AB, det bolag som driver PLUS-tjänsten på Nyheter Idag.

Pelle Zackrisson – Redaktionschef. Har tidigare arbetat inom Mittmedia på tidningen LTZ och Hela Hälsingland.

Jonathan Norström – Journalist som har studerat journalistik på Södertörns högskola.

Johannes Nilsson – Arbetar som journalist. Har författat böcker och tidigare arbetat på serietidningen Galago.

Om du vill bidra på något sätt med vår sajt kontaktar du oss enklast på [email protected]

Mer från Nyheter Idag