20-åring skjuten i foten i Uppsala

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 25 aug 2019 2019-08-25
E-post 167

Under lördagseftermiddagen ryckte polisen i Uppsala ut till en misstänkt skottlossning i Sävja. Senare rapporterar lokaltidningen UNT att en 20-årig man tagit sig själv till sjukhus med en skottskada i foten.

Klockan 16.49 på lördagen larmas polis till en adress i Sävja i södra Uppsala om en misstänkt skottlossning. Polisen berättar på sin hemsida att det finns vittnesuppgifter om en moped som misstänks varit inblandad i skjutningen.

Polisen upprättar avspärrningar och säkrar också spår på platsen. Senare berättar lokaltidningen UNT att den skjutne mannen var träffad i foten och att han tagit sig till sjukhus på egen hand.

Polisen bekräftar även för tidningen att en moped har tagits i beslag.

– Mopeden ska undersökas och vi behöver säkra eventuella spår. Enligt vittnesuppgifter var två personer på mopeden, säger Linda Wideberg, befäl vid polisens regionsledningscentral.

Det finns ännu ingen gripen eller misstänkt för händelsen. En förundersökning om grov misshandel och grovt vapenbrott har inletts.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag