60–årig kvinna bunden och rånad i sitt hem

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 20 Nov 2018 2018-11-20
E-post 825

EDA En kvinna i 60–års åldern rånades brutalt i hemmet då tre maskerade män bröt sig in och band fast henne på ett brutalt sätt. De tre männen tros ha utländsk härkomst då de talade med  sydeuropeisk eller öststatlig brytning.

Tisdagsmorgonen den 20 november inträffade ett brutalt rån i Eda kommun i Värmland mellan klockan 7 och 8. Tre maskerade män trängde sig in i en bostad och slängde upp en 60–årig kvinna ur sängen och band fast henne i en stol. Männen sökte sedan igenom huset och kom över en summa kontanter, det uppger Expressen.

De tre männen söks fortfarande efter av polisen. Enligt Tommy Lindh, polisens presstalesperson vid Värmlandspolisen, har hundpatruller på plats sökt området och norska tullen samarbetar då man misstänker att gärningsmännen kan ha flytt över gränsen.

Kvinnan ska ha utsatts för kraftigt våld då männen slitit upp henne ur sängen, tvingat ut henne i köket och bundit henne på ett synnerligen brutalt sätt.

Kvinnan uppger att de tre männen var maskerade och av utländsk härkomst.

– De pratade med henne och med varandra med en brytning som hon härleder till ett sydeuropeiskt eller möjligen öststatsland, berättar Tommy Lindh för Nyheter Idag.

Kvinnan tog sig loss först efter en timme då en granne kom över och hjälpte henne.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag