AfS-medlemmar attackerade vid flygbladsutdelning i Göteborg

Mikael Jansson (AfS). Foto: Jörgen Fogelklou
  • Torsdag 26 jul 2018 2018-07-26
E-post 12

GÖTEBORG Under en flygbladsutdelning ska två medlemmar i Alternativ för Sverige, AfS, ha blivit attackerade av en man som kastade sten. En av medlemmarna var den före detta SD-ledaren Mikael Jansson.

Under en flygbladsutdelning i Kortedala, Göteborg under torsdagen den 26 juli blev före detta SD-ledaren och nuvarande AfS-medlemmen Mikael Jansson och hans partikollega attackerade av en okänd man, något som Fria Tider var först med att uppmärksamma.

Mikael Jansson är tidigare partiledare för Sverigedemokraterna och i april 2018 gick han över till Alternativ för Sverige. Till Nyheter Idag berättar Jansson att klockan 16.20 började han och partikollegan dela ut flygblad vid Kortedala torg.

Efter ungefär 20 minuter dyker det upp en kille som riktar en spottloska mot Jansson och agerat hotfullt, berättar Jansson.

– Han sa ”jaha ska ni deportera mig era jävla vita horor”, säger Jansson till Nyheter Idag.

Mannen ska sedan uppgett att han ska gå och hämta kompisar och försvinner från platsen en stund. Efter ungefär 10 minuter kommer mannen tillbaka ensam och börjar kasta stenar mot Jansson och partikollegan.

Jansson och partikollegan ska då ha vänt ryggen om och endast en sten ska ha träffat klacken på Janssons sko.

– Sen tar han vår beachflagga och går sin väg. Jag följer inte efter för att ta den tillbaka, jag ville inte trappa upp det därifrån.

Polisen anlände 5 minuter senare och tog upp en anmälan om ofredande.

Bli PLUS-medlem och läs vad Mikael Jansson säger om tidigare erfarenheter av politiskt våld.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag