Åkesson: ”Sverige måste söka sig tillbaka till rötterna”

Bild: Sverigedemokraterna
  • Fredag 4 jun 2021 2021-06-04
E-post 5324

Medan delar av Sverige befinner sig i ett krigsliknande tillstånd bedriver regeringen en politik som ökar den importerade brottsligheten och arbetslösheten. Gränsen för vad Sverige tål är passerad sedan länge, skriver Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Splittring och segregation råder i vårt land. Regeringens misslyckade invandringspolitik göder utanförskapet och gör det svårare för dem med utländsk bakgrund som redan bor här att bli en del av samhället. Det är inte minst människorna som lever i utanförskapsområden som Stefan Löfven sviker när våldet eskalerar.

Jag lider med dem som kommit hit för att göra rätt för sig och som nu tvingas leva bland skjutningar och mord. Sverige kan inte vara ett land där kriminella gäng styr vardagen för hederliga människor. Utvecklingen som regeringen skapat måste få ett slut.

Delar av Sverige befinner sig i dag i ett krigsliknande tillstånd. Gator och torg har lämnats över i händerna på kriminella gäng. Skjutningar, mord och hämnd dikteras av klanledare. Familjer tvingas leva i bostadsområden där otryggheten ständigt är närvarande. Sverige har förvandlats från en stabil välfärdsdemokrati till ett splittringens och otrygghetens land.

Medan justitieminister Morgan Johansson bara kan rabbla gamla, redan genomförda åtgärder, så brinner Sverige – bokstavligen. För några veckor sedan utbröt 20 bränder runt om i Eskilstuna samtidigt som polishuset attackerades. Häromdagen sköts en gravid kvinna på en innergård i Malmö. Nära inpå skedde en dödsskjutning i Hjällbo, som i sin tur gav upphov till ett regelrätt klankrig. Vid gränsen stoppades tillresta klanmedlemmar från Tyskland som kommit hit för att delta i stridigheterna.

Handgranater, bombdåd, automateld, gängkrig, klanstrukturer, parallellsamhällen, terrorism och grovt kriminella barn. Alla nya inslag i Sverigebilden. En Sverigebild som ingen över 20 år känner igen sig i.

Allt detta sammantaget påverkar naturligtvis Sverige som välfärdsland. Hela välfärdsmodellen är uppbyggd på att vi har tillräckligt många som jobbar och bidrar. När vi nu står inför det faktum, att 675 000 människor med utländsk bakgrund inte kan försörja sig själva, då är detta naturligtvis ett jätteproblem. Sett i ljuset av att vi dessutom har en rekordhög arbetslöshet jämfört med övriga EU-länder blir det hela än värre.

Det är obegripligt att regeringen, utifrån rådande verklighet, väljer att bedriva en politik som ökar den importerade brottsligheten och arbetslösheten. Förstår inte Stefan Löfven att gränsen för vad Sverige tål är passerad? Finns det ingen som helst förmåga att sätta sig ned och nyanserat reflektera över vad som faktiskt pågår i vårt land?

Genom att envist driva på för fortsatt hög invandring sviker man inte bara alla de som jobbar och sliter. Man sviker även de som kommit hit och faktiskt vill anpassa sig. Deras förutsättningar och livssituation blir värre för varje dag som regeringen brister i sitt ansvar.

För att ha någon möjlighet att vända detta måste den kravlösa mjukislinjen skrotas. Vi kommer att ställa krav, hårda krav. De som tagit sig hit måste anpassa sig, vare sig de vill eller inte, annars kommer de aldrig att bli en del av vårt samhälle. Vi vill därför knyta välfärden och andra förmåner till medborgarskapet, samtidigt som vi höjer kraven för att bli medborgare. De med ambition och ärliga uppsåt kommer att klara det alldeles utmärkt.

Sverige måste söka sig tillbaka till rötterna. Tillbaka till ett läge där strävsamhet, respekt och en genuin vilja att göra rätt för sig premieras. De som inte förstår betydelsen av dessa värden får helt enkelt ta konsekvenserna. Gränsen för vad Sverige tål är sedan länge passerad.

Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag