Alm och Broman (SD): Dags för kraftsamling mot islamismen

Foto: Sverigedemkraterna/Uppsala kommun/Riksdagen
  • Tisdag 17 sep 2019 2019-09-17
E-post 3453

Det är dags att demokratiska krafter i alla riksdagspartier gör gemensam sak mot islamismen – en antidemokratisk, djupt destruktiv ideologi med förkastliga värderingar om sexuella minoriteter och kvinnor. Vi kan inte fortsätta att låta islamister bygga stora center där de kan sprida sitt ideologiska gift och rekrytera och radikalisera ungdomar. Vi hoppas på ett större engagemang i frågan, framförallt från partier som gör anspråk på att vara statsbärande, skriver Simon Alm och Bo Broman, Sverigedemokraterna.

Det har blivit dags för kraftsamling mot den framväxande islamismen i Sverige. En rad problem har följt i massinvandringens fotspår. Det har handlat om hedersförtryck, kriminalitet, svaga kommunala finanser, brister i välfärden samt hat och hot riktat mot minoriteter som judar och homosexuella. Samtidigt som vi sverigedemokrater varje dag kämpar med att leverera konkreta förslag på lösningar på samhällsproblemen så arbetar andra med symbolpolitik istället.

I Uppsalas brottstyngda stadsdel Stenhagen vill en dawaförening bygga ett islamistiskt center. Platsen är idag en samlingsplats för kriminella i området. Sverigedemokraterna utsattes för stenkastning i området för drygt en vecka sedan och polisen utsattes för samma behandling den gångna helgen.

Dawaföreningen som vill bygga har belagts i media med att hysa kvinnonedsättande värderingar som att man inte ska ta varandra i hand, könsseparation och försvar av Uppsalamoskéns rekommendation att inte polisanmäla misshandel i hemmet. Genom kopplingarna till Uppsalamoskén har man även en besvärande historik av att ha stått bakom Abo Raad in i det sista, trots att han under många års tid har varit en av Sveriges ledande IS-anhängare.

I lördags genomförde Sverigedemokraterna en kampanj på platsen för att prata med lokalinvånarna om hur de ser på byggplanerna. De allra flesta, oavsett bakgrund, var negativa till att bygga på platsen. Några få avvek dock. Dessa få såg fram emot och välkomnade ett islamistiskt center. De lyfte fram att deras värderingar byggde på koranen i dess bokstavliga form.

Man ville inte låta sig påverkas av upplysningen och det moderna synsättet på sexuella minoriteter. Det tog sig uttryck i bland annat genom att homosexuella ansågs vara psykiskt sjuka, bära med sig sjukdomar och borde avrättas. Förvisso kunde de låta homosexuella leva om de strikt avhöll sig från sexuella aktiviteter.

Som ordförande för SD Uppsala och en av SD:s öppet homosexuella riksdagsledamöter tycker vi att det är en skrämmande utveckling i landet. Den flathet som uppvisas av de andra partierna gentemot den framväxande islamismen är tragisk. Det här är ett av Sveriges riktiga problem.

Islamismen växer fram med allt vad det innebär och utmanar våra väl utvecklade samhällsfundament. Självklart ska sexuella minoriteter och majoritet behandlas likvärdigt, precis som att kvinnor och män ska det. Vi Sverigedemokrater står givetvis upp för detta och viker inte en tum för islamismens försök att nedmontera vårt moderna västerländska samhälles friheter.

Stenhagen är inte ett unikt exempel. Det är bara ett aktuellt exempel på en trend som pågår över hela landet. Vi behöver brett, alla partier tillsammans, stå upp för och värna de svenska gemensamma värdena. Det sker inte genom att bygga islamistiska center runtom i landet, utan sker bäst genom att vi visar upp det fina vårt land har att erbjuda. I de fall man genuint hatar våra väsentliga samhällsfundament och vill avrätta stora andelar av vår befolkning har man inget i landet att göra.

Vi kan inte låta islamister bygga stora mötesplatser för att kunna rekrytera och radikalisera ungdomar i våra segregerade bostadsområden.

Det finns idag tusentals islamister i landet enligt SÄPO, vilket är oerhört många jämfört med för bara ett decennium sedan. Dessa krafter ska inte tillåtas fortsätta stärka sin plats i Sverige, utan ska lämna landet i den mån det är möjligt. Det finns redan för många sharia-inspirerade stater där de mänskliga rättigheterna totalt lyser med sin frånvaro. Sverige får aldrig någonsin bli ett sådant land!

Vi efterlyser därför ett ökat engagemang från andra partier, framförallt Socialdemokraterna, för denna viktiga fråga.

Det här är en fråga som är på riktigt och som inte försvinner av symbolpolitik eller flaggviftande, utan kräver en gemensam beslutsamhet från alla oss demokratiska partier. Homosexuella ska inte avrättas och de extremister som kämpar för motsatsen måste vi tillsammans kraftsamla för att motverka.

Borde partier gå ihop och gemensamt bekämpa islamismen?
2584 röster (se resultat)
Om debattörerna

Simon Alm, ordförande SD Uppsala
Bo Broman, riksdagsledamot (SD)

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag