Brand på HVB-hem under natten

Fotot är taget vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 7 feb 2018 2018-02-07
E-post 132

HALLSTAHAMMAR Klockan 04.31 på tisdagsmorgonen fick polisen larm om en brand på ett HVB-hem i Hallstahammar.

Det var en tvåplansvilla med källarvåning som brann, som används som ett HVB-hem.

– Man misstänker att det är någon som har orsakat det här och att den inte har startat själv, den här branden, säger Linnéa Hultberg, befäl vid regionledningscentralen på polisen i Västmanland, till Nyheter Idag.

En soffa i källarvåningen tog eld efter att någon kastat in ett föremål genom ett källarfönster. Det orsakade rökutveckling och rökskador i stora delar av huset. Alla som befann sig där inne, cirka fem personer, enligt Linnéa Hultberg, kunde ta sig ut på egen hand.

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand men har ingen misstänkt i nuläget. Platsen har spärrats av i väntan på teknisk undersökning.

Inledningsvis uppgav polisen att det var ensamkommande flyktingbarn som bodde på HVB-hemmet. Det dementeras dock av bolaget Humana, som driver boendet, enligt Aftonbladet. I själva verket är det ett hem för unga med psykosociala problem, och de kommer både från Sverige och andra länder.

Under natten till tisdagen inträffade en misstänkt mordbrand på ett blivande flyktingboende i Österåker. Även under söndagsnatten brann det i ett planerat flyktingboende i Nacka.

Polisen ska se över om det finns ett samband mellan bränderna.

– I nuläget finns det inga uppenbara kopplingar förutom att man kan misstänka att de tidigare händelserna har inspirerat någon att göra detta. Vi kan ha att göra med en copycat, säger Ivan Åslund på polisen i Västmanland till Aftonbladet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag