Apples nya padda är här

  • Onsdag 11 Nov 2015 2015-11-11
E-post 4

SVERIGE Under onsdagen släppte Apple nya Ipad Pro – den största Ipaden hittills. Den 12,9 tum stora läsplattan är bland annat utrustad med en så kallad retinaskärm som har en upplösning på hela 2732 gånger 2048 pixlar.

Sverige är ett av 40 länder där Ipad Pro finns ute till försäljning redan från start. Den finns ännu inte i butik, men kan förhandsbeställas från Apple Store och vissa andra återförsäljare.

Framåt helgen ska den nya surfplattan börja dyka upp ute i butikerna, men det är ännu oklart när man kan räkna med att den finns hos den närmaste Appleåterförsäljaren.

Ipad Pro kostar från 8 995 kronor i sitt grundutförande med ett minne på 32 GB, då med endast wifi. Den som vill ha möjlighet att surfa mobilt direkt från sin nya stora surfplatta får betala 11 995 kronor men får då samtidigt en platta med 128 GB inbyggt minne.

Ett smart keyboard kan köpas separat till Ipad Pro, men finns i nuläget endast med amerikansk tangentbordsuppsättning. Apple uppger att tangentbordet gör att surfplattan kan användas som en vanlig bärbar dator.

Enligt SCMP, som testat Ipad Pro, fungerar det dock inte helt smärtfritt med det nya separata tangentbordet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag