ASAP Rocky-rättegången: Advokaten Slobodan Jovicic pressar afghanen i tufft förhör: ”Jag kommer inte ihåg”

Bild: Skärmdump Instagram
  • Torsdag 1 aug 2019 2019-08-01
E-post 78

STOCKHOLM På torsdagen inleddes ASAP Rocky-rättegången i Stockholms tingsrätt med att ASAP Rockys advokat Slobodan Jovicic förhörde den målsägande, den 19-årige afghanen. Afghanen har under målsägarförhöret upprepade gånger sagt att han inte minns. – Kan vi anteckna att det uppenbarligen finns delar av händelseförloppet du inte minns eller inte kan svara för. Det är jättebra. Bra att vi har det på bordet och så kan vi gå vidare, sade Jovicic.

Det var ”Full court press” från Jovicic. Han gick på 19-åringen om vad han gjorde på Max innan han träffade på ASAP Rocky och hans entourage. En övervakningsfilm visar hur 19-åringen var på Max ungefär en halvtimme innan 19-åringen stöter på ASAP Rocky och hans entourage.

Jovicic ställde tuffa frågor om hur 19-åringen kommer i kontakt med ASAP Rocky – och spelar upp delar av övervakningsfilmen – och får 19-åringen att säga att han inte minns.

– Kan vi anteckna att det uppenbarligen finns delar av händelseförloppet du inte minns eller inte kan svara för, säger Jovicic, ASAP Rockys advokat.

– Jag kommer inte ihåg, säger 19-åringen.

Senare under förhöret tas episoden där 19-åringen blir av med sina hörlurar. Jovicic pekar på att 19-åringen i ett tidigare förhör sagt att den store livvakten tagit hörlurarna och krossat dem. En uppgift som 19-åringen senare ändrar. Det finns film på händelsen där man ser att det inte är så det gått till.

– Vi ska inte peta i småsaker, tycker 19-åringen.

19-åringen hävdar att hans felaktiga minnesbild av hur hörlurarna gick sönder beror på att han fått ett hårt slag i huvudet.

– Det är inte filmen utan slaget mot huvudet som gör att du har felaktiga minnesbilder av hörlurarna. Finns det inte då en risk att du minns annat felaktigt, frågar advokaten Jovicic.

– Det slaget som träffat mig, gör att jag inte kommer ihåg vissa delar, förklarar 19-åringen.

Vid elvatiden togs en kortare toalettpaus. Per Lennerbrant, chefsrådman och rättens ordförande hintade då om att rättegången kan komma att dra ut på tiden och att torsdagen och fredagen inte kommer att räcka till.

Den 19-årige afghanen har uppgett att han följer efter ASAP Rocky och hans entourage för att han vill ringa polis. Men han kan inte telefonnumret.

– Du säger att du kan inte numret till polisen, därför måste du följa efter. Hur länge har du bott i Sverige, frågar Jovicic.

– Fyra och ett halvt år, svarar afghanen.

– På fyra och ett halvt år har du inte lärt dig numret till polisen. Vem ringer du dagen efter att du varit på Max, frågar Jovicic.

– Polisen, svarar afghanen.

– Hade du hunnit lära dig numret under natten, frågar Jovicic.

– Under natten blev jag tvungen att göra det, svarar afghanen.

Texten uppdateras.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag