Bilar, fritidsgård, soptunnor och en soffa i brand när Södertäljeungdomar konfronterar polisen

En smällare har precis kastats mot polisen i Hovsjö. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 19 sep 2017 2017-09-19
E-post 1204

SÖDERTÄLJE Knallskott, bilbränder och omfattande skadegörelse ägde rum i Södertälje natten mot tisdagen. Det började med att ett 20-tal ungdomar kastade smällare mot polis tidigare på måndagskvällen, sedan eskalerade oroligheterna.

Någonstans runt åttatiden på måndagskvällen larmades polis till Hovsjö i Södertälje med anledning av att ett 20-tal ungdomar kastade knallskott. Efter att ungdomarna kastat smällare även mot polis förstärktes polisnärvaron.

Lokaltidningen LT har talat med polisens stationsbefäl Roger Björkmyr i Södertälje.

– Det användes bangers och var lite oroligt. Vi vet inte vad det beror på men det handlar om någon form av konfrontationssökande, säger han.

Tände eld på bilar, en soffa och en fritidsgård

Senare under natten mot tisdagen eskalerade situationen i Ronna. En källa inom polisen i Södertälje berättar för Nyheter Idag att det förekommit sex anlagda bilbränder och tre sönderslagna fordon. Vidare har ett av de brinnande fordonen stått uppställt mot en fritidsgård. Uppgifterna bekräftas också av Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisens ledningscentral.

– Det var skadegörelse genom brand på Rösberga fritidsgård, skadegörelse genom brand på två personbilar på Svedjevägen och skadegörelse genom brand på en personbil på Rösvägen, containerbrand på Tegvägen och brand i soptunna på Ronna centrum, konstaterar Olsson.

Fasaden på fritidsgården började brinna, men slockande efter att det brinnande fordonet börjat rulla iväg av sig självt, berättar poliskällan.

Förutom bilar brann även en soffa som var placerad på sådant sätt att den barrikaderade en väg. I närheten av den brinnande soffan påträffades stora stenar som förts dit. Poliskällan menar att detta var en förberedelse för att gå till attack mot blåljuspersonal.

Det är andra gången på kort tid det är oroligheter i Södertälje. På söndagskvällen och natten mot måndagen var uppemot ett hundratal ungdomar utomhus i samband med att smällare kastades mot polis.

– Ett hundratal ungdomar figurerar fram och tillbaka, berättade Mats Eriksson, kommunikatör vid Stockholmpolisen, på söndagskvällen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag