Bilbränder inuti parkeringshus inatt

Två poliser spanar in brandmannens slang, på plats i Rågsved. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 27 mar 2017 2017-03-27
E-post

STOCKHOLM Natten mot måndagen brann flera bilar i ett parkeringshus i Rågsved i södra Stockholm. Minst två bilar blev totalförstörda och ett antal fordon rökskadades. Även parkeringshuset fick omfattande brandskador.

Klockan 01.54 natten mot måndagen larmas räddningstjänst till Bjursätragatan i Rågsved i södra Stockholm. Inledande uppgifter gör gällande att någon kastat in en brandbomb i ett parkeringsgarage. När Nyheter Idag anländer till platsen arbetar både räddningstjänst och flera polispatruller på platsen.

– Du skulle kommit tidigare, då brann det rejält här, säger en polis på platsen.

När Nyheter Idag talar med Eva Nilsson vid Stockholmspolisens ledningscentral bekräftar hon att flera bilar skadats med anledning av branden.

– Två bilar är totalförstörda och det blev rökskador på ett antal bilar som stod parkerade i garaget.

Nilsson har ingen information om eventuella vittnesuppgifter eller hur branden startade. När Nyheter Idag talade med poliser på platsen var de tveksamma till om det verkligen hade kastats en brandbomb, de menade att det troligen rörde sig om en ”vanlig” bilbrand om än i ett parkeringsgarage.

Händelsen rubriceras initialt som skadegörelse genom brand.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag