Bilkortege för Armenien hindrade trafiken på E4

E4 vid Södertälje. Bild: Google Maps
  • Lördag 31 okt 2020 2020-10-31
E-post 716

SÖDERTÄLJE En kortege på omkring 400 bilar hindrade trafiken på E4 från Södertälje norrut på fredagkvällen till stöd för Armenien. Ett vittne säger till Nyheter Idag att bilarna i kortegen, som körde mycket långsamt, täckte alla körfält så att ingen kunde passera.

En bilkortege till stöd för Armenien hindrade trafiken på E4 vid Södertälje på fredagskvällen, rapporterar SVT.

Läs även: Därför låter polisen Extinction Rebellion blockera trafiken: ”Grundlagsskyddat”

Omkring 400 bilar deltog i kortegen som körde mycket långsamt och därmed hindrade trafiken.

– Det är någon form av kortege på cirka 400 bilar som kör i 30 kilometer i timmen på E4 mot Rotebro, sade Sofia Lindahl, presskommunikatör på Trafikverket, till SVT och fortsatte:

– Det påverkar trafiken helt klart och vi uppmanar alla som kör där att vara vaksamma.

Kortegen hade inte tillstånd från polis, som var på plats för att underlätta situationen. Enligt uppgift till SVT var meningen med kortegen att uppmärksamma konflikten mellan Armenien och Azerbajdzjan om utbrytarrepubliken Nagorno-Karabach.

Mats Söderberg passerade kortegen på väg hem från arbetet på fredagen, och säger till Nyheter Idag att de täckte alla körfält så att ingen kunde passera.

– När jag passerade såg jag en jävla massa exklusiva bilar blockera motorvägen i höjd med Hallunda prydda med någon flagga. Dom täckte alla körfält så ingen kom fram och körde i trettio så alla som skulle hem från arbetet satt i skiten.

Fick du sympati för Armenien efter att ha bevittnat det här?

– Tvärtom.

Läs även: Armenien: ”Azerbajdzjan vill ha fullskaligt krig”

Läs även: Filmade när han drack vid ratten – kraschade och dödade tre

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag