Billström kritiserade – då ändrade sig kommunledningen

Gruppledare i riksdagen för Moderaterna Tobias Billström. Foto: Björn Bergman / photo2be.com
  • Lördag 23 aug 2014 2014-08-23
E-post 0

LUND Först röstade allianspartierna i Lund ner ett förslag om ökat flyktingmottagande. Efter kritik från Tobias Billström gör man helt om, rapporterar Skånska Dagbladet.

Så sent som i förra veckan röstade allianspartierna i Lund ner ett oppositionsförslag om att öka flyktingmottagandet från 125 till 150 flyktingar per år. Anledningen var brist på bostäder, uppgav man.

Beslutet föranledde kritik från migrationsminister Tobias Billström. Dagen därpå gjorde allianspartierna helt om i frågan. Nu vill Lunds allianspartier öka flyktingmottagandet och hänvisar till en ”extraordinär situation”, enligt Skånska Dagbladet.

Utredning för ökad flyktingmottagning

I nästa vecka kommer allianspartierna att yrka på att socialnämnden får i uppdrag att utreda vad som kan göras för att öka flyktingmottagandet. Utredningen ska göras i samverkan med tekniska nämnden och det kommunala bostadsbolaget LKF samt privata fastighetsägare och andra intressenter.

Nyheter Idag har sökt representanter för moderaterna i Lunds kommunstyrelse för en kommentar men inte lyckats nå någon.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag