Blod hittat i ubåten där Kim Wall misstänks ha dödats

Foto: Polisen/Wikimedia Commons
Foto: Polisen/Wikimedia Commons
  • Onsdag 23 aug 2017 2017-08-23
E-post 1

DANMARK Blod har hittats ombord på ubåten UC3 Nautilus. Det berättade Jens Møller vid Köpenhamnspolisens pressträff idag på morgonen.

I huvuddrag handlade pressträffen om den svenska journalisten Kim Walls försvinnande och att hennes kropp nu hittats styckad om att:

  • Den torso som i måndags hittades av en cyklist nära strandkanten på ön Amager utanför Köpenhamn har med hjälp av DNA matchats till Kim Wall.
  • Det har hittats blodspår inne i ubåten som även det matchats till Kim Wall.
  • Peter Madsen, som sitter häktad för dråp alternativt vållande till annans död, har enligt polisen försökt sänka Kim Walls kropp i havet med hjälp av metallbitar. Det har hittats spår av metall på kroppen.
  • Kim Walls kropp har skador som tyder på att någon försökt pressa ut luft ur kroppen så att den inte ska flyta upp igen.

  • Polisen vill i nuläget inte säga något om hur Kim Wall avled.
  • Polisens letande efter resten av kroppen fortsätter.

Madsen uppges redan samma fredag som det stod klart att Kim Wall saknades ha erkänt för polisens förhörsledare att Kim Wall var död. Han skyllde emellertid då på att en olycka inträffat ombord och att han begravt den svenska journalisten till sjöss.

Att mycket nu tyder på att han dessutom styckat kroppen försvårar för Madsen när han ska försöka övertyga polisen och omvärlden om att han inte bragt Kim Wall om livet.

– Att det gjorts en DNA-matchning förändrar inte min klients förklaring att det skett en olycka, kommenterar Madsens advokat Betina Hald Engmark.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag