BMW stoppade syrisk asylsökande machete-mördare vid kebabhaket

Här griper polisen asylsökaren. Foto: Faksimil Youtube.
  • Måndag 25 jul 2016 2016-07-25
E-post

TYSKLAND Ännu ett dödsdrama skakar Tyskland efter att en asylsökande Syrier dödat en gravid kvinna vid en kebabrestaurang. Tack vare en bilist som körde rakt in i mannen kunde denne gripas, rapporterar tyska medier.

En gravid kvinna dödades och två personer skadades när en 21-årig asylsökande syrier gick till attack i anslutning till en kebabrestaurang vid Listplatz i den tyska staden Reutlingen. Det rapporterar tidningen Bild.

Polisen larmades strax före klockan 16.30 på söndagen. Mannen kunde gripas strax efter att kvinnan dödades tack vare rådigt ingripande från en bilist. Bilföraren siktade in sig och körde helt enkelt på asylsökaren, vilket bidrog till att polisen kunde gripa mannen.

Kvinnan jobbade på restaurangen då en dispyt uppstod mellan henne och 21-åringen. Mannen skall då ha stormat in i restaurangen och vilt svingat en machete mot kvinnan skriver Stuttgarter zeitung. Två andra personer, en man och en kvinna som också jobbade på restaurangen, skadades i attacken enligt Bild.

Machete-mannens vän beskriver förövaren som en vänlig person som ensam anlände från Syrien för ett och ett halvt år sedan. Under den tiden har mannen gjort sig känd hos polisen på grund av andra våldsbrott, rapporterar tidningen Sueddeutsche. Det finns inga misstankar om terrorism bakom attacken meddelar tyska polisen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag