Byggnads förbundsstyrelse visar solidaritet på kvinnodagen med fittmössor

Byggnads styrelse med huvudbonad. Foto: Byggnads
  • Onsdag 8 mar 2017 2017-03-08
E-post 210

STOCKHOLM För att visa att det inte är okej att kvinnor tjänar sämre än män har Byggnads styrelse tagit på sig fittmössor. I ett pressmeddelande vill Byggnads även passa på att tacka kvinnor som trotsar könsnormer genom att välja byggbranschen.

För att visa att det inte är okej att kvinnor tjänar sämre än män har fackförbundet Byggnads tagit på sig fittmössor, ”pussy hats”, på internationella kvinnodagen. Förbundsstyrelsen har låtit sig fotograferas i huvudbonaderna och bilden har kommit att bli en snackis i sociala medier.

”Vi vet att det fortfarande finns de som anser att kvinnor är mindre välkomna i arbetslivet. Vi vet att det finns de som tycker att kvinnor ska tjäna mindre än oss män. De senaste månaderna har dessa personer tyvärr fått vind i seglen. Idag tar vi på oss ’pussy hats’ för att visa att vi är många män som aldrig tänker acceptera det. Vi vill också tacka alla kvinnor som vågat trotsa könsnormer och välja byggbranschen. Ni är med och utvecklar branschen till det bättre”, skriver förbundsstyrelsen i pressmeddelandet.

Sociala medier svämmar över i reaktioner på fackmännen i fittmössor. Reaktionerna är varierade men de flesta tycks inte uppskatta tilltaget. Andra menar att även om det kan se dumt ut, är det tanken som räknas.

Nyheter Idag har listat några av reaktionerna nedan.

Brukar du bära fittmössa för att visa din solidaritet?
732 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag