”Cigarrökande riskkapitalist” – semmelekonomi med riksdagsmannen Olle Thorell (S) blir viral snackis

Skärmdump: Facebook
  • Onsdag 4 apr 2018 2018-04-04
E-post 588

STOCKHOLM Efter Henrik Schyfferts pizza- Fanta- och Netflix-ekonomi så kommer nu riksdagsmannen Olle Thorell (S) med semmelekonomi. I ett videoklipp på sin Facebook berättar Thorell en historia om en cigarrökande riskkapitalist, byggjobbaren ”Leffe”, en somalier – och en smygande Jimmie Åkesson…

Läs även: Facebookinlägget Aron Flam blev avstängd för: ”Vänstermänniskor som inte klarar av att debattera”

Tidigare har Henrik Schyffert, som medverkat i en valfilm för Socialdemokraterna, gjort sig känd för ett Facebookinlägg om hur invandring kostar som ”två quattro stagionis, en stor Fanta och ett Netflix-abonnemang”. En uträkning som sågats av personer med utbildning i ekonomi.

Nu har socialdemokratiske riksdagsledamoten Olle Thorell introducerat semmelekonomi i ett viralt Facebookklipp. I klippet så berättar Olle Thorell om hur de tre personerna, riskkapitalisten, byggjobbaren ”Leffe” och somaliern, står vid ett bord med 20 semlor.

– Riskkapitalisten lägger ifrån sig cigarren och roffar åt sig 19 semlor och börjar mumsa, säger Olle Thorell med allvarlig röst och blicken in i kameran.

Han fortsätter:

– Då, kommer, Jimmie Åkesson smygande och viskar i Leffes öra. Passa dig för den där somaliern så att inte han tar din semla. Fundera på det!

Olle Thorell är riksdagsman från Surahammar i Västmanland och har gjort sig känd för flitigt videofilmspostande på sin Facebooksida. Enligt egen uppgift har han postat ett klipp varje dag sedan 2 maj 2017.

Se hela klippet här:

Klippet har väckt reaktioner i sociala medier.

Skärmavbild 2018-04-04 kl. 11.54.56

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här är Henrik Schyfferts Facebookinlägg:

schyffertfb

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag