Dansk folkeparti öppnar för att ha ihjäl IS-terrorister med danskt medborgarskap

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 22 feb 2018 2018-02-22
E-post 1839

DANMARK Danskt folkeparti öppnar för att understödja irakiska specialstyrkor med information om danska medborgare som strider för IS. Partiet vill följa Frankrikes och Englands exempel för att stoppa IS-återvändare från att någonsin komma till Danmark.

Dansk folkeparti gjorde under onsdagen den 21 februari ett uttalande om att de öppnar för att döda egna medborgare som strider för Islamiska staten. Partiet vill följa Englands och Frankrikes exempel med att understödja styrkor i Syrien och Irak för att säkerhetsställa att de som strider för IS inte återvänder till Danmark, uppger Ekstrabladet.

– Jag tycker att det är viktigt att vi ger de bästa förutsättningarna för de styrkor som kämpar på vår sida i Syrien så att de känner till deras fiende. Därför tror jag att vi måste skicka information om de danska krigarna i landet så att de kan elimineras, säger DF:s talesperson, Peter Kofod Poulsen till Ekstrabladet.

Partiet tar inspiration av bland annat den franska regeringen. Enligt Wall Street Journal har Frankrike namngivit och släppt bilder på franska medborgare som slåss för IS till de irakiska specialstyrkorna.

Kritiker menar att det är inte rättsenligt att den danska staten hjälper med att döda sina egna medborgare utan någon tidigare rättegång.

– Du är inte oskyldig om du har begett dig till ett konfliktområde. Vi har infört straff i Danmark, för det är inte möjligt, säger Poulsen till Ekstrabladet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag