Direkt från TV-huset: Pressad Fridolin hoppas på fortsatt samarbete

Gustav Fridolin. Foto: Mattias Albinsson
  • Söndag 11 okt 2015 2015-10-11
E-post

STOCKHOLM Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin såg inför kvällens partiledardebatt pressad ut sedan Folkpartiets Jan Björklund krävt att MP ska lämna regeringssamarbetet. Till Nyheter Idag säger han däremot att han hoppas på fortsatt samarbete. – Jag hoppas vi kan få ett bra och förtroendefullt samarbete, säger han.

Nyheter Idag är ikväll på plats i TV-huset i Stockholm där partiledardebatten började klockan åtta. Partiledarna droppade inför debatten in en efter en – Folkpartiets Jan Björklund först och statsminister Stefan Löfven sist.

Björklund har ställt som krav på den rödgröna regeringen att Löfven ska dumpa Fridolin och Miljöpartiet för att vara beredda att fortsätta stödja regeringen. En tydligt pressad Fridolin försökte, trots det, hålla god min framför kamerorna.

– Jag hoppas att vi kan få ett bra och förtroendefullt samarbete i politiken, det är det Sverige behöver och det är det svenska folket har rätt att förvänta sig, säger han till Nyheter Idag.

För att testa allianspartiernas vilja att överge DÖ har Sverigedemokraterna flaggat för att de tänker rikta en misstroendeomröstning mot finansminister Magdalena Andersson. Men stödet för en sådan omröstning verkar svagt bland allianspartierna.

– Det är upp till statsministern att avgöra vem han har förtroende för, säger Anders W. Jonsson, som vikarierar för C-ledaren Annie Lööf, till Nyheter Idag.

Men om det blir ett misstroendevotum, hur kommer Centerpartiet ställa sig till det?

– Centerpartiet kommer inte att stödja Sverigedemokraternas misstroendevotum.

Nedan ser du videon när Nyheter Idag talar med politikerna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag