Dömd terrorist varnas – lade påse med avföring i fängelsekök

Antalten Hall. Foto: Holger.Ellgaard/Wikipedia
  • Söndag 2 maj 2021 2021-05-02
E-post 350

SÖDERTÄLJE Den livstidsdömde terroristen Hassan Al-Mandlawi, 37, som deltagit i två mord i Syrien där offren fick sina halsar avskurna, varnas av kriminalvården för flera incidenter på anstalten Hall, rapporterar Expressen.

Al-Mandlawi har slagit igen en dörr hårt i ilska, slagit sig själv i huvudet, gjort pruttljud mot personal och lagt en påse med avföring i anstaltens kök enligt fyra rapporter om misskötsamhet och olämpligt uppträdande från början av april.

Läs även: Varför behandlas IS-terrorister med silkesvantar av svenska myndigheter?

”Genom företagen utredning finner anstalten Hall det styrkt att Hassan Al-Mandlawi gjort sig skyldig till fyra fall av olämpligt uppträdande genom att inte ha bidragit till att hålla god ordning på avdelningen, samt uppvisat ett hänsynslöst beteende gentemot personal” står i beslutet från kriminalvården där Al-Mandlawi tilldelas en varning.

Det är inte första gången Al-Mandlawi missköter sig under sin fängelsevistelse. Tidigare har han bland annat angripit personal med en rullator, rivit personal med naglarna och måttat slag mot en annan intagens ansikte, vilket Expressen tidigare rapporterat.

Läs även: Dansk-palestinsk IS-terrorist häktad för landsförräderi

Läs även: Återvändande IS-terrorister utreds för krigsbrott

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag