En död flera skadade i kraftig bostadsbrand i Stockholm

Foto: Google Maps
  • Söndag 29 Nov 2015 2015-11-29
E-post 13

STOCKHOLM En person har avlidit och åtta skadats i en brand idag i ett flerbostadshus på Sveavägen i centrala Stockholm. – Det är stor spridningsrisk i en sådan här kåk, säger Albin Näverberg på Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

Larmet om branden kom in till polis och räddningstjänst vid tiotiden på förmiddagen. En brand härjade då en lägenhet i ett bostadshus på Sveavägen 107 i Stockholm.

– Man har öppnat en del väggar och så för att se att det inte brinner där, för det är stor spridningsrisk i en sådan här kåk, berättar Albin Näverberg på Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

– Branden har inte spridit sig in i andra bostäder, men det har spridit sig till bjälklag till en annan lägenhet, fortsätter han.

En person som påträffades i den brandhärjade lägenheten omkom av sina skador. Ytterligare åtta personer, varav två barn, fick föras till sjukhus för vård.

– Det ska inte vara några speciellt allvarliga skador, säger Näverberg.

Enligt Näverberg är lägenheterna i den branddrabbade trappuppgången obeboeliga, åtminstone tillsvidare.

– Samtliga lägenheter är så illa rökskadade att ingen kan bo där inatt i alla fall, förklarar han.

Polisen har nu inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet för att försöka klarlägga hur branden uppstått.

– Vi ska ta dit tekniker för att tillsammans med de bilder som tagits få någon vägledning om var branden startat, säger Albin Näverberg.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag