En lärare död, fyra svårt skadade i svärddramat

Ambulanser och polis utanför skolan i Trollhättan. Foto: Privat
  • Torsdag 22 okt 2015 2015-10-22
E-post 455

TROLLHÄTTAN En lärare har avlidit och fyra personer är fortsatt svårt skadade efter svärddramat på Kronan skola i Trollhättan idag på förmiddagen.

Den döde läraren uppges, enligt NU-sjukvårdens hemsida, ha avlidit på skolan. De fyra skadade personerna opereras just nu på sjukhuset Näl i Trollhättan.

Tre av de skadade är en lärare samt två elever, en 11-åring och en 15-åring. Alla tre har stickskador. Den fjärde skadade är gärningsmannen som opereras för de skottskador han fick när han sköts av polisen.

– Jag kan inte ge någon mer information än det som står på våran webbplats, säger sjukvårdens presstalesman Lotta Abrahamsson till Nyheter Idag.

Enligt polisens hemsida anträffades först den svårt skadade läraren, en man, vid entrén till skolans café. Inne i caféet påträffades därefter ytterligare en manlig lärare död. De två skadade eleverna, båda pojkar, befann sig även de inne i caféet.

De tidigare uppgifterna från polisen om att sammanlagt fem personer, utöver gärningsmannen, skadades vid svärddramat stämmer inte, meddelar polisen. Det totala antalet skadade är fem personer, inklusive gärningsmannen.

I samband med räddningsinsatsen på skolan rapporterar lokaltidningen TTELA om stor dramatik. Bland annat kraschade en ambulans in i skolans vägg.

Klockan fyra idag på eftermiddagen kommer en pressträff att hållas i stadshuset i Trollhättan med anledning av svärddramat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag