Fler svenskar lär sig arabiska: ”Behöver arabiska för att bli mer effektiva på sina jobb”

Bild från S medlemskurser på arabiska. Faksimil: Socialdemokraterna.abf.se
  • Måndag 15 jan 2018 2018-01-15
E-post 2297

SKÅNE Allt fler svenskar lär sig arabiska. På Folkuniversitetet i Kristianstad och Hässeholm har man på två år gått från att bedriva en arabiska-kurs per termin till att idag bedriva nio per termin. Främst är det personer som arbetar med integration, på socialen och på arbetsförmedlingen som läser kurserna.
– De kanske behöver arabiska för att bli mer effektiva på sina jobb, säger arabiskaläraren Anas Idlibi

Allt fler svenskar lär sig arabiska. På två år har antalet arabiska-kurser på Folkuniversitetet i Kristianstad och Hässleholm gått från en kurs per termin till nio kurser per termin. Det uppger P4 Malmöhus. 

Anas Idlibi undervisar i arabiska vid Folkuniversitetet i Kristianstad och Hässleholm. Han berättar att intresset för det arabiska språket är extra stort inom vissa yrkeskategorier. Enligt Idlibi är många av hans elever personer som arbetar med integration, på socialen och på arbetsförmedlingen. Han tror att de behöver lära sig arabiska för att lättare kunna klara av sina arbeten.

– De kanske behöver arabiska för att bli mer effektiva på sina jobb, säger Anas Idlibi till P4 Malmöhus.

Folkuniversitet i Kristianstads verksamhetsutvecklare Cristina Boldrini Tisci tror att det ökade intresset för arabiska språkkurser har att göra med att antalet arabisktalande i Sverige blivit fler.

– Vi behöver kanske lära oss lite mer om den arabiska kulturen för att kunna umgås. Så det blir ett större och större intresse, säger Boldrini Tisci till P4 Malmöhus. 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag