Fridolin om ensamkommande afghaner: ”Det är ingenting som hotar Sverige – utan en styrka”

Skärmdump från Facebook-intervjun.
  • Fredag 4 maj 2018 2018-05-04
E-post 2123

STOCKHOLM Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin har blivit viral igen. I en intervju under en demonstration för alla människors lika värden på Raoul Wallenbergs torg jämför han de ensamkommande afghanerna med nybyggare.

– Att se att människor, unga och ambitiösa människor som rotat sig här faktiskt ska få en chans att vara med och bidra till det här landet – och göra det de vill, nämligen att bygga Sverige starkare. Det är ingenting som hotar Sverige, det är en styrka för Sverige, säger Gustav Fridolin till Facebookgruppen Vi.Är.Sverige.

MP-språkröret Gustav Fridolin, som även är utbildningsminister, passade också på att hylla de familjer som öppnat sina hem och tagit emot de ensamkommande afghanerna, och som ”tagit in nya spelare i fotbollslag”.

I klippet så intervjuas han av ”Vladimir” (bara förnamn ges) från Vi.Är.Sverige.

Vladimir: Vad säger du till dem som säger att Sverige nu kommer ha ännu svårare att enas om migrationspolitiken framåt?

Gustav Fridolin: Jag säger att de har fel. Att se att människor, unga och ambitiösa människor som rotat sig här faktiskt ska få en chans att vara med och bidra till det här landet – och göra det de vill, nämligen att bygga Sverige starkare. Det är ingenting som hotar Sverige, det är en styrka för Sverige.

Vladimir: (…) vad säger du till dem som säger att migrationspolitik måste vara väl förankrad inom det svenska folket?

Gustav Fridolin: Jo, jag tycker att det är bra om vi kan få till breda politiska uppgörelser, men sedan är det så att det kommer alltid finnas människor som tycker olika. Och många av de som är här (på demonstrationen), det är människor som verkligen gjorde det vi bad om. Som öppnade sina hem som familjehem, som tagit in nya spelare i fotbollslag, och som kämpat hårt som lärare i skolklasser som blivit större. Jag tycker att deras erfarenhet och vittnesmål är väldigt viktiga att lyssna till.

Nedan kan du se hela klippet, som går under rubriken: ”De 9 000 ensamkommande afganska barn/ungdomar är en styrka för Sverige – inte ett hot”.

Gustav Fridolin har tidigare blivit viral, i samband med en Youtube-video han gjorde riktad till Sveriges lärare.

Faksimil: Youtube

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag