Fridolin om IT-skandalen: ”Vi miljöpartister hade ingen information”

Gustav Fridolin. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 3 aug 2017 2017-08-03
E-post 610

STOCKHOLM Gustav Fridolin bryter sin tystnad kring IT-skandalen. Han säger att han och miljöpartisterna, som bland annat innehar vice statsministerposten i Sveriges regering, inte visste någonting om vad som hände på Transportstyrelsen. – Vi miljöpartister hade ingen information innan statsministern hade information, säger Gustav Fridolin.

Sveriges utbildningsminister och Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin bryter sin långvariga tystnad kring den omfattande IT-skandalen.

I en intervju med Sveriges Radios Ekot uppger han att miljöpartisterna inte fick information förrän statsministern blev informerad.

– Vi miljöpartister hade ingen information innan statsministern hade information, säger Gustav Fridolin till SR.

– Miljöpartiets första information kom i samband med det första formella regeringsbeslutet som var i januari då näringsdepartementet ville entlediga Maria Ågren som generaldirektör. Efter det har vi fått information från statsministerns kansli och det följer det som statsministern redovisat offentligt.

Sveriges biståndsminister och Miljöpartiets språkrör Isabella Löven innehar vice statsministerposten i Sveriges regering. Trots det har det varit väldigt tyst från partitopparna. Enligt Fridolin beror det på att ingen av de miljöpartistiska ministrarna är direkt berörda av det som hänt.

Gustav Fridolin tycker det är allvarligt att det tog så lång tid för informationen att nå hela regeringen, något han lovar kommer att granskas.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag