Gerillagrupper tar upp kampen mot ISIS

  • Tisdag 14 okt 2014 2014-10-14
E-post 2

SYRIEN Ännu verkar ingenting kunna stoppa terrorgruppen ISIS. Men nu skakas terroristerna av en serie brutala attacker från en grupp gerillasoldater som kallar sig White Shroud.

White Shroud består av mindre grupper av syrier som, i ett svar på ISIS brutala terror, nu själva sätter skräck i terroristerna. Nu jagar de ISIS-terrorister i östra Syrien och sprider skräck och fruktan omkring sig, uppger Daily Mail.

Gruppens namn, som kan översättas med Vita svepningen, har valts ut med omsorg. Det är just en vit svepning som väntar på ISIS-terroristerna efter deras folkmord, menar gruppens talesman som kallar sig Abu Aboud.

Abu Aboud uppger att man redan dödat mer än 100 terrorister och säger vidare att det primära syftet är att ingjuta skräck i ISIS. Syrian Observatory for Human Rights, som följer utvecklingen i området, har också sett ett ökande antal attacker mot ISIS-anhängare i Deir al-Zorprovinsen, ofta från krypskyttar.

Abu Aboud var tidigare befälhavare i en Assadkritisk milis, som krossades av det tyngre beväpnade och ekonomiskt starkare ISIS. Den lilla milis han nu leder är inte i stånd att utdela något stort slag mot ISIS som organisation men utgör ett allt större orosmoment för individerna i ISIS.

-Vi visar ingen nåd. När vi tar fångar gör vi det bara för att avrätta dem vid ett senare tillfälle, säger Aboud i ett uttalande.

Enligt Syrian Observatory for Human Rights är White Shroud bara en av flera grupper som rest sig mot ISIS.

-De har alla samma typ av hotfulla namn, som Phantom Brigad (spökbrigaden) och The Brigade of the Angel of Death (dödsängelns brigad), säger Rami Abdulrahman som leder organisationen och som säger att man fått information från källor i alla sidor av konflikten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag