Gick bärsärk: Man i 20-årsåldern anhållen för försök till dråp och grov skadegörelse i Boden

Foto: Facebook
  • Tisdag 18 aug 2020 2020-08-18
E-post 2906

BODEN En man i 20-årsåldern sitter anhållen misstänkt för försök till dråp i Boden på söndagen. Han är även misstänkt för att ha misshandlat flera personer och för omfattande skadegörelse. Enligt SVT, som var först att rapportera om det hela, handlar det om flera bilar.

Jouråklagaren Åsa Valter säger till Nyheter Idag att hon sannolikt kommer att begära mannen häktad under tisdagseftermiddagen. Hon har fram till lunchtid på onsdagen att inkomma med en häktningsframställan.

Enligt Valter är den misstänkte, som är i 20-årsåldern, även misstänkt för misshandel och grov skadegörelse. Enligt SVT handlar det om flera bilar som stod parkerade i Boden.

– Han har slagit sönder flera föremål, säger Valter som inte vill bekräfta för Nyheter Idag att det är bilar.

Vad är det som har hänt?

– Det råder förundersökningssekretess så jag kan inte säga så mycket egentligen. Men det skedde utomhus och det är flera målsägande, säger Valter.

Vad är det för ålder på den misstänkte och vad har han för medborgarskap?

– Han är i 20-årsåldern och jag vet faktiskt inte vilket medborgarskap han har.

En film som uppges visa den aktuella skadegörelsen av bilarna har cirkulerat på Facebook. Åsa Valter säger att hon inte sett filmen. Under tisdagen har Nyheter Idag fått bekräftat att filmen är från det aktuella tillfället.

Stöd Nyheter Idag

Hej. Vi hoppas att du gillar den här artikeln.

Om du sätter värde på det vi gör, bli prenumerant. Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag