Han vill starta HBTQ-skola i USA: ”En segregerad skola behövs”

Kanske ett av skolans blivande klassrum. Foto: Faksimil Facebook
  • Lördag 21 feb 2015 2015-02-21
E-post 34

USA En grupp lärare och andra medborgare i amerikanska Atlanta vill starta en segregerad HBTQ-skola för stadens homo- bi- och transpersoner. – Jag vill ha en plats dit queer- och transfamiljer kan ta sina barn utan att behöva oroa sig, säger initiativtagaren Christian Zsilavetz.

Pride School Atlanta. Det blir namnet för en skola i den amerikanska delstaden Georgia ämnad för homo- och bisexuella samt transgender-barn – även om alla barn, oavsett sexuell läggning, är välkomna som elever.

Skolan, som är öppen för barn redan i dagisåldern, har ännu inte tillräckligt med pengar för att verksamheten ska kunna rulla igång, men organisatörerna bakom projektet hoppas att man ska kunna öppna till hösten, rapporterar 11 Alive, en lokal samarbetspartner till NBC.

– Jag vill ha en plats där queer- och transfamiljer kan ta sina barn utan att behöva oroa sig för att vara ”den där” lesbiska familjen eller ”den där” bögfamiljen, säger projektets initiativtagare, Christian Zsilavetz, till TV-kanalen.

”Segregationen behövs”

Eftersom många hbtq-studenter blir mobbade under sin skolgång, förklarar Zsilavetz att han tror att det behövs en segregerad skola. Enligt finansiären måste homosexuella studenter segregeras från andra studenter.

Frågan kvarstår dock om sexuell segregering är nyckeln till framgång, och vad dessa unga elever verkligen behöver.

– Det kommer inte att göra saker och ting bättre för alla elever överallt. Det här är en liten skola som kommer att finnas till för en liten del av samhället, men den kommer att finnas till och hjälpa dem på ett mycket bra sätt, säger läraren Kara Vona till 11 Alive.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag