Hanif Bali: Anna Kinberg Batra bör ställa sin plats till förfogande

Foto: Nyheter Idag samt Wikipedia Commons
  • Onsdag 23 aug 2017 2017-08-23
E-post

STOCKHOLM M-ledaren Anna Kinberg Batra bör ställa sin plats till förfogande på höstens arbetsstämma. Det säger riksdagsledamoten Hanif Bali (M) till Nyheter Idag. – Jag tycker att alla bör få sitt förtroende prövat, säger han.

Tidigare har under dagen har Nyheter Idag berättat om den förtroendekris som omger M-ledaren Anna Kinberg Batra, där flera M-distrikt samt MUF ställer sig bakom ett avgångskrav. Nu kommenterar även moderatpolitikern Hanif Bali frågan om Kinberg Batras framtid.

Istället för att affären hanteras genom att medier ringer runt till olika partidistrikt för att kolla av förtroendet för partiledaren menar Hanif Bali att det är bättre att frågan prövas på kommande arbetsstämma i oktober. Det är ett mer ordnat tillvägagångssätt, säger han.

– Vi har ju en arbetsstämma och det finns inga problem med att lägga till den punkten på stämman. Det kan stämman välja att göra när stämman fastslår dagordningen.

Om så sker kan Anna Kinberg Batra åter kandidera som partiledare i konkurrens med andra. Vinner hon en sådan omröstning har hon förtroende i partiet. I annat fall får någon annan ta vid.

– Man kan titta på till exempel Bo Lundgren som valde att kalla till extrastämma för att få sitt förtroende prövat, resonerar Bali.

Har du förtroende för Anna Kinberg Batra?

– För mig är det viktiga att Moderaterna kommer förbi det här och enas kring en tydlig ledare som kan ta Moderaterna ur den förtroendekris vi har nu. Det är inte främst en förtroendekris mellan moderater utan det är också en förtroendekris mellan våra väljare och partiet, nämligen att när man pratar moderat politik med väljare så tycker de om det och blir nästan chockade över att det är bra. Men vi har ingen trovärdighet som avsändare. Det är uppenbart en förtroendekris.

Om jag är jobbig ställer jag samma fråga igen, har du förtroende för Anna Kinberg Batra?

– Jag tycker att alla bör få sitt förtroende prövat, säger Bali.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag