Här demonstrerar tusentals i Warszawa till stöd för flyktingar

Foto: Faksimil Youtube / Ruptly.tv
  • Lördag 7 Nov 2015 2015-11-07
E-post 34

POLEN Tusentals polacker samlades i huvudstaden Warszawa för att demonstrera till stöd för flyktingar under parollen ”Solidaritet, inte nationalism”. – Vad vi ser i Polen skrämmer oss, i den meningen att det är en riktigt chauvinistisk kampanj mot flyktingar, säger Filip Ilkowski som är med om att arrangera demonstrationen.

Under lördagen arrangerades en stor demonstration i Polens huvudstad Warszawa till stöd för flyktingar. På videobilder från den ryska statliga nyhetsbyrån Ruptly syns människor marschera med trummor och hålla svart-röda fanor. Även budskapet ”Refugees Welcome” med samma symbol som används i Sverige syntes i demonstrationståget.

– Vad vi ser i Polen skrämmer oss, i den meningen att det är en riktigt chauvinistisk kampanj mot flyktingar, säger Filip Ilkowski som är med om att arrangera demonstrationen.

Bilderna från demonstrationen påminner starkt om hur liknande demonstrationer ser ut i Sverige. Ett stort antal poliser närvarade för att hålla ordning och ett antal individer deltog med maskerade ansikten. Även fanor till stöd för HBTQ-frågor förekom i den polska demonstrationen.

Nedan ser du videobilder från demonstrationen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag