Här eldar ungdomarna en prideflagga – Nordisk Ungdom: ”Vi har fått konkurrens”

Det var inte Nordisk Ungdom i videon, hävdar Fredrik Hagberg. Foto: Faksimil video från Facebook
  • Måndag 3 aug 2015 2015-08-03
E-post 104

STOCKHOLM I ett videoklipp som publicerats i sociala medier syns en grupp ungdomar tända eld på en prideflagga. Händelsen sätts i samband med Stockholm pride förra veckan och den radikala organisationen Nordisk Ungdom har anklagats för händelsen. – Det är inga jag känner igen iallafall, säger Fredrik Hagberg från Nordisk Ungdom.

Under prideparaden förra veckan i Stockholm anordnade den högerradikala organisationen Nordisk Ungdom en motdemonstration med budskapet om att ”värna kärnfamiljen”. De hade med sig banderoller och egen grafik, bland annat en bild på två föräldrar som håller ett paraply över barnen för att ”skydda” dem från regnbågsregn.

Men det förekom även rapporter om att en prideflagga ska ha bränts någonstans i centrala Stockholm och misstankar riktades mot just Nordisk Ungdom i sociala medier. Samtidigt har det laddats upp en video på Facebook som visar en grupp ungdomar tända eld på en pride-flagga, men när Nyheter Idag kontaktar talespersonen Fredrik Hagberg hos Nordisk Ungdom vet han inte vilka personen i videon är.

– Det är inga som jag känner igen iallafall. Jag kan inte utesluta att just dem är medlemmar, men det är i vart fall inga aktiva medlemmar.

Däremot medger Hagberg att Nordisk Ungdom bränt en prideflagga i samband med Stockholm pride, men han hävdar att det är inte den händelsen som syns i videon. Den exakta platsen där Nordisk Ungdom ska ha bränt en prideflagga kan inte Hagberg uppge, men det ska ha varit i centrala Stockholm.

– Det ser ut som att vi fått konkurrens om pridemotståndet, kommenterar Hagberg kort.

Nedan ser du videon där ungdomar tänder eld på en prideflagga

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag