Här gör Nato-lobbyisten ökänd islamisthälsning: ”Bring it on”

Alex Voronov (t.v) publicerar en bild där han gör den islamistiska hälsningen (t.h). Foto: Håkan Henriksson / Wikimedia Commons samt Twitter
  • Lördag 23 apr 2016 2016-04-23
E-post 812

STOCKHOLM Nato-lobbyisten och tillika Eskilstunakurirens politiske redaktör Alex Voronov publicerar sent på fredagkvällen en bild på Twitter där han gör Muslimska brödraskapets ökända hälsning. ”Bring it on”, skriver han i anslutning till tweeten.

Efter att Nyheter Idag och flera andra medier avslöjat och uppmärksammat den före detta bostadsministern Mehmet Kaplans kopplingar till islamistiska organisationer har debatten gått varm i sociala medier. Trots att uppgifterna var så allvarliga att Kaplan tvingades avgå som statsråd tycker andra att man kan skämta om saken.

På fredagskvällen publicerar Nato-lobbyisten och Eskilstunakurirens politiske redaktör Alex Voronov en bild på sin hand där han gör Muslimska brödraskapets hälsning. Många kritiker till Nato påpekar bland annat det faktum att exempelvis Turkiet, som är medlemmar i Nato, allt mer radikaliseras i en islamistisk riktning.

”Bring it on”, skriver han samtidigt som han publicerar bilden.

Trots att flera länder anser att den islamistiska organisationen Muslimska brödraskapet är en terroristorganisation fortsätter Voronov att på olika sätt ta företrädare för den kontroversiella organisationen i försvar.

”On serious note: Jag har träffat flera MB-politiker som nu är inlåsta efter skenrättegångar och är givetvis engagerad i detta”, skriver Voronov.

Han får även stöd från den muslimska debattören Cherin Awad. I samma tråd på Twitter publicerar även hon en bild på sin hand där hon gör den ökända hälsningen som kopplas till Muslimska brödraskapet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag