Här tar polisen misstänkt våldtäktsman – Överföll kvinna i joggingspåret

Mannen på bänken greps av polis, berättar ögonvittnen. Foto: Privat
  • Torsdag 15 jun 2017 2017-06-15
E-post 3642

STOCKHOLM En man greps av polis i Upplands-Bro för en misstänkt våldtäkt i ett joggingspår i ett skogsområde. Det bekräftar polisen för Nyheter Idag. Vittnen i centrala Upplands-Bro berättar att polis tog med sig en man, som talade dålig svenska, från perrongen vid tågstationen.

Klockan 16.25 larmas polis till Upplands-Bro med anledning av en våldtäkt i ett skogsområde. Enligt polisens hemsida har kvinnan sprungit i ett elljusspår, blivit misshandlad och sedan våldtagen. Ett stort polispådrag skickades till platsen med både helikopter och hundpatrull.

Nyheter Idag har talat med Carina Skagerlind, presstalesperson hos Stockholmspolisen. Hon är fåordig om händelsen, men bekräftar att en person är gripen för händelsen.

– Vi var runt i hela Kungsängen och stoppade flera personer som vi kontrollerade. Men var exakt var den gripne blev gripen, det vet inte jag.

Skagerlind har inga uppgifter om signalement på mannen. Ett vittne, som Nyheter Idag talat med, berättar att hon befann sig på tågstationen i Kungsängen. På väg till stationen blir hon stoppad av en polis som frågar om hon sett något.

– De frågade om vi sett en kvinna i skogen och om vi sett en utländsk man med träningskläder.

När hon befinner sig på perrongen springer en man in på stationen. Han är svettig, bär träningskläder och stämmer in på det signalement som polisen uppgett en stund tidigare. Han försöker hinna med ett tåg och missar det. Sedan sätter han sig ner på en bänk och beter sig nervöst, berättar ögonvittnet.

– Han var väldigt skum. Satt nervöst och petade under naglarna, han var svettig och nervös.

Efter en stund kommer poliser till perrongen och talar med mannen i träningskläder. Ögonvittnet berättar att han talade dålig svenska. Polisen frågade var han befunnit sig och vad han gjort under dagen. Sedan beslutar poliserna att ta med mannen därifrån.

– De började hålla i honom, men han sa till dom att han kan gå själv. Han blev sur på poliserna. Då gick det två poliser vid sidan av honom, precis vid varje arm och två poliser gick bakom.

Kvinnan, som misstänks ha blivit våldtagen, är förd till sjukhus.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag