Högutbildad dagispersonal livrädda för ett barn – nu sjukskriver de sig

Foto: Wikimedia
  • Torsdag 16 okt 2014 2014-10-16
E-post 114

JÖNKÖPING Kan ett enda dagisbarn frammana rädsla och sjukskrivningar hos högutbildade vuxna pedagoger? Ja, om man får tro den situation som uppstått på en förskola i Jönköpingstrakten.

Enligt DN ska barnet i fråga misshandlat förskolepersonalen med både slag och sparkar. Det har nu blivit så allvarligt att ett skyddsombud har kallats in.

– De går med ångest, rädsla och oro över vad som kommer att hända dem, kollegorna och de andra barnen under dagen, anger hon i den anmälan som skickats in till Arbetsmiljöverket.

Till tidningen DN uppger hon att personalens säkerhet inte kan garanteras. Sjukskrivningar ska även ha uppkommit som ett resultat av dagisbarnets härjningar. Trots detta framkommer det inget om huruvida det övervägts att tvångsomplacera det stökiga barnet.

Personalkapaciteten stärks till följd av läget

Förskolechefen uppger dock att åtgärder vidtagits för situationen som av allt att döma kräver speciella åtgärder.

– Vi har förstärkt med personal och kommer att stärka upp ytterligare. Personalen har fått kompetensutveckling och handledning, meddelar chefen till DN.

En utbildning till förskollärare omfattar 3,5 år enligt Linköpings Universitets hemsida. Då får man möjlighet att utbilda barn i åldern 1-5 år.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag