Hotfull man sköts av polis i Malmö – polisens bombgrupp på plats

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 10 jun 2019 2019-06-10
E-post 32

MALMÖ En man sköts strax före klockan elva på måndagen av polis på centralstationen i Malmö. – Vi skickade patruller och det uppstod en situation. Polis sköt mot mannen, säger Evelina Olsson, pressinformatör hos polisen i region Syd till Expressen. Nationella bombgruppen har kallats in och stationen är utrymd.

Polisen larmades till Malmö centralstation klockan 10.10 om en hotfull man. När polisen kom till platsen ”uppstod en situation” och polis sköt verkanseld mot mannen. Mannens skadeläge är okänt och han har förts med ambulans till sjukhus. Ingen annan person ska ha kommit till skada.

Enligt ett vittne som Aftonbladet har pratat med avlossade polisen fyra-fem skott mot mannen.

Inne på centralstationen gick mannen fram till en kvinna som strax därefter småspringer från mannen och skriker ”help”. Därefter vankade mannen av och an inne på centralstationen bärandes på flera väskor.

– Han hade en bag som han släpade runt på golvet och en axelremsväska som han hade ena handen i, säger vittnet som lämnade centralstationen när skottlossningen började.

– Då vågade man ju inte vara kvar därinne mer, säger vittnet till Aftonbladet.

Centralstationen har evakuerats i samband med insatsen och inga tåg eller bussar stannar eller avgår därifrån medan insatsen pågår. Polisens bombgrupp är på plats och man har inlett en förundersökning gällande olaga hot mot grupp. Polisen misstänker att det finns en bomb i byggnaden, rapporterar SVT Nyheter.

Texten kan uppdateras.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag