Invandringen viktigaste frågan för väljarna – och SD anses ha bäst politik

Jimmie Åkesson. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 18 apr 2018 2018-04-18
E-post 6947

SVERIGE En ny opinionsundersökning från Expressen/Demoskop visar att invandringen har seglat upp som den viktigaste frågan för väljarna inför valet – och Sverigedemokraterna har den bästa politiken i sakfrågan.
– Ytterligare bevis på att Sverigedemokraterna haft rätt i frågan hela tiden, säger partiets pressekreterare.

I mars var sjukvården den viktigaste frågan, men nu har invandringen tagit topplatsen. På fjärde plats kommer också integrationen. Det kommer att gynna Sverigedemokraterna, menar Demoskops vd Anders Lindholm.

– Det parti som har sakägarskapet gynnas naturligtvis när frågan kommer mer i fokus. Så är det tveklöst, säger han till Expressen.

De tillfrågade i undersökningen anser också att SD har den bästa politiken när det gäller både invandring och integration. Trots att andra partier har gjort utspel och kommit med förslag om att strama åt invandringen är det alltså fortfarande SD som har högst förtroende i frågan.

”Haft rätt i frågan hela tiden”

Partiets pressekreterare Christian Krappedal kommenterar saken i ett mejl till Nyheter Idag.

– Det är naturligtvis positivt att väljarna tar invandringsfrågan på lika stort allvar som vi gör. Fler och fler inser att Sveriges invandringspolitik haft en starkt negativ effekt på en lång rad samhällsområden, i form av bland annat minskad trygghet, bostadsbrist och inte minst sämre välfärd.

– Att de övriga partierna börjat ta efter vår invandringspolitik som en direkt konsekvens av de senaste årens utveckling, är ett ytterligare bevis på att Sverigedemokraterna haft rätt i frågan hela tiden, säger Christian Krappedal som ser att partiet nu har goda utsikter inför valet.

– Vi känner oss väl rustade inför valrörelsen, och upplever att vi går i takt med väljarna i de viktigaste frågorna. Denna mätning bekräftar att vi har väldigt goda förutsättningar att göra ett kanonval.

PLUS: Här är partiet med chocksiffror: Sentio för april är här

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag