Jagade drogpåverkad bilförare – Fick lastpall kastad i fronten

Polisen fick stenar och lastpall kastade mot bilen när de jagade den drogpåverkade ynglingen. Foto: Polisen
  • Söndag 25 okt 2015 2015-10-25
E-post 199

STOCKHOLM En polisbil fick en lastpall kastad i fronten när de jagade en drogpåverkad förare under 18 år i Norsborg i södra Stockholm. ”Hade pallen kastats en halv sekund senare hade vi med största sannolikhet fått pallen igenom rutan”, skriver polisen på sin Facebooksida.

Det var natten till fredagen som polisen tog upp jakten på en bil som framfördes av en drogpåverkad förare under 18 år, något som Nyheter Idag berättade i fredags. Då förklarade polisens presstalesman Tove Hägg för Nyheter Idag att det kastades föremål mot en av polisbilarna som orsakade stor skada.

Kunde gått genom framrutan

Nu kan Nyheter Idag berätta att föremålen som kastades var både stenar och en lastpall i trä, så kallad EUR-pall. På polisens Facebooksida för Haninge, Nynäshamn berättar de närmare om händelsen. De beskriver hur den dramatiska jakten på den drogpåverkade föraren fortlöpte.

”Den andra gången har han dock hunnit ringa till sina goda vänner som gömt sig bakom ett garage på aktuell väg. Dessa vänner valde att kasta sten samt en ”EU-pall” i trä mot oss. När detta händer kör vi i 100 km/h. När vi kör igenom EU-pallen fastnar hälften i motorhuven/positionslyktan”, står att läsa på Facebooksidan.

I anslutning till inlägget är även en bild uppladdad där man ser hur en lastpall fastnat precis under motorhuven i höjd med högra framlyktan på polisbilen.

”Hade pallen kastats en halv sekund senare hade vi med största sannolikhet fått pallen igenom rutan”, fortsätter polisen.

Trots den livsfarliga färden – Blev släppt direkt av åklagare

I Facebookinlägget vill inte polisen berätta exakt var det hände, men när Nyheter Idag kontaktar polisen bekräftar de att EU-pallen och stenarna kastades i samband med biljakten som slutade i Norsborg. Ynglingen som framförde fordonet blev nästan omedelbart släppt i frihet av åklagare, trots den livsfarliga färden som kunde skadat eller rentav dödat människor.

”Han har under färden framfört fordonet mycket vårdslöst och inte visat någon form av hänsyn till människor i omgivningen. Åklagaren släppte honom så snabbt att han nästan var ute innan vi var avrapporterade och klara”, konstaterar polisen på sin Facebooksida där de återger händelseförloppet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag