”Judas”: Borgerligt raseri mot Björklund – men sossarna jublar

Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 13 okt 2018 2018-10-13
E-post 1539

”Judas”, skriver moderaternas riksdagskandidat Ann Heberlein på Twitter. ”Kan vi inte bara lägga ner allt vad val heter och alltid låta S styra?” kommenterar Alice Teodorescu på Göteborgsposten. Nu möter Liberalernas partiledare Jan Björklund svidande kritik efter dagens presskonferens.

En svikare som knivhugger Ulf Kristersson i ryggen. Så uppfattas Jan Björklund i sociala medier efter dagens besked om att inte släppa fram Ulf Kristersson i minoritetsregering tillsammans med Kristdemokraterna. Twitterkontot ”Steget efter” illustrerar detta tydligt i en bild som publiceras på Twitter.

Och liknande tongångar kommer från fler håll. Moderaternas Ann Heberlein skriver kort och gott ”judas” i en Facebookstatus där hon publicerar en skärmdump från SR Ekot med nyheten att Björklund vänder Kristersson ryggen. Och från Göteborgspostens ledarskribent Alice Teodorescu är passningen mot Björklund minst lika syrlig.

”Kan vi inte bara lägga ner allt vad val heter och alltid låta S styra?”

Den borgerliga debattören Rebecca Uvell är också djupt kritisk till dagens besked. ”Alliansen finns inte. Jan och Annie har dödat den”, skriver hon på Twitter.

Glada tillrop från Socialdemokraterna

Men det är inte alla som är missnöjda över dagens besked. Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg myser över att Björklund blockerar Kristerssons regeringsförslag och samtidigt öppnar för en regering där Socialdemokraterna fortsatt kan sitta vid makten. ”Förslag till lösning: Övergångsregeringen sitter kvar till 2022”, twittrar han nöjt.

Och Ulf Bjereld (S) är om möjligt ännu tydligare med glädjen över dagens besked. ”Jan Björklunds offentliga desavouering av Ulf Kristerssons sätt att sköta regeringsbildningen innebär i praktiken också en desavouering av Kristersson som statsministerkandidat”, skriver han på Twitter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag