Julvelrånare stoppades av vittnen – fick stryk

Foto: Wikimedia commons
  • Torsdag 31 okt 2019 2019-10-31
E-post 546

LONDON När en juvelbutik i London utsattes för en ”smash and grab”-kupp ingrep vittnen på plats och tog fast en av rånarna, som fick ett rejält kok stryk innan han greps av polis.

På fredag eftermiddag utsattes en juvelaffär i Sheperds Bush för ett rån. En bil kördes in i butiken, och tre personer i mc-hjälmar samlade på sig gods från butiken och sprang därifrån.

Men en av rånarna blev fälld till marken av förbipasserande, som även misshandlade rånaren med slag och sparkar, rapporterar Sky News.

På en film som tagits av händelsen ser man hur rånarna springer ut ur butiken medan vittnen står och undersöker bilen som körts in i butiken på andra sidan gathörnet.

Vittnena upptäcker att rånarna är på väg ut från butiken, och en av dem kastar ett föremål mot rånarna.

De tre rånarna springer snabbt bort från butiken, men en av dem hinns upp och fälls av vittnen – som sedan ger rånaren ett rejält kok stryk.

När mannen försöker resa sig är han omgiven av människor som misshandlar honom med sparkar och slag. Misshandeln upphör när polis kommer till platsen.

Metropolitan Police i London har bekräftat att en man arresterats misstänkt för rån, och att man eftersöker ytterligare två misstänkta personer.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag