Klart: Alliansen gör upp med MP i Stockholm

Stockholms stadshus. Foto: Arild Vågen
  • Fredag 12 okt 2018 2018-10-12
E-post 337

STOCKHOLM Enligt uppgifter till Sveriges Radios Ekot har Miljöpartiet i Stockholms stad sagt ja till att samarbeta med Allianspartierna. Beslutet togs på torsdagskvällen, och en pressträff kommer att hållas under fredagen.

Ekot erfar att Miljöpartiet har bestämt sig för att samarbeta med Alliansen i Stockholm. Ett av kraven som partiet har fått igenom är att det ska finnas så kallade miljözoner på de platser i kommunen där luftkvaliteten är låg. Det blir därmed förbjudet att köra dieselbilar på vissa gator i Stockholm.

Expressen uppger att Liberalernas gruppledare i Stockholm, Lotta Edholm, informerade sina partikamrater om saken i ett mejl på fredagsmorgonen. Där skriver hon bland annat att beslutet gör att ”ytterlighetspartierna ställs utanför politiskt inflytande”.

”Tänk på att inte sprida, twittra, facebooka eller på annat sätt kommunicera kring detta innan pressträffen. Locket på!”, skriver Lotta Edholm i mejlet.

Alliansen och Miljöpartiet har tidigare varit djupt oense i olika politiska frågor. Bland annat har Anna König Jerlmyr (M) och Daniel Helldén (MP) debatterat flyg och miljö på Twitter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag