Kloster i centrala Moskva brinner

Skyline över Moskva där klostret står i lågor. Foto: Twitter
  • Söndag 15 mar 2015 2015-03-15
E-post 61

RYSSLAND Just nu rapporteras på Twitter att ett kloster i centrala Moskva står i full brand. Flera användare publicerar bilder från platsen som ligger nära Kreml. – Om det är Novodevitjijklostret som brinner så är det ett kulturarv från 1600-talet som förstörs, skriver journalisten Jack Werner på twitter.

Just nu rapporterar flera användare på Twitter att ett kloster i centrala Moskva står i lågor. Inledande rapporter gör gällande att byggnaden befinner sig innanför Kremlins murar, men detta tillbakavisas av andra användare. Dock ligger byggnaden som uppges vara flera hundra år gammal i centrala Moskva.

– Om det är Novodevitjijklostret som brinner så är det ett kulturarv från 1600-talet som förstörs, skriver journalisten Jack Werner på Twitter.

Enligt andra användare pågår en form av renovering av ett torn som ska tillhöra klostret. De menar att det i första hand är byggnadsställningar och material som ej tillhör klosterbyggnaden som står i lågor.

Nedan har vi samlat några tweets som kommenterar händelsen. Mycket talar nu för att branden är under kontroll och att eftersläckningsarbete pågår. Det är i sent på Söndagskvällen oklart vilka eventuella skador som åsamkats på byggnaden med anledning av branden.

Tidningen Arbetets chefredaktör Daniel Wiklander tillbakavisar de inledande uppgifterna som säger att det brinner innanför Kreml. Istället ska klostret ligga utanför Kremls murar, dock fortfarande i närheten i centrala Moskva.

Den ryska tevekanalen RT publicerar även en video på branden

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag