Knivdåd med dödlig utgång i Söderhamn kan ha rasistiskt motiv

Knivdådet ska ha inträffat på Rustkammargatan i Söderhamn. Foto: Google Maps
  • Måndag 21 sep 2015 2015-09-21
E-post 129

SÖDERHAMN Ett bråk under fredagen i Söderhamn, norr om Gävle, slutade med dödlig utgång för en ungdom i 18-års åldern. En kniv ska ha använts i bråket och ytterligare en person är skadad, dock ej livshotande. – Jag vet inte vad jag ska säga om det riktigt, jag har fått frågan om det är någon form av rasistiskt motiv, säger den ansvarige åklagaren Christer Sammens.

Under fredagen slutade ett bråk i Söderhamn med dödlig utgång. Det är en kille i 18-års åldern som avled till följd av sina skador och polisen anhöll i inledningsskedet nio ungdomar. Sex personer är nu släppta på fri fot men tre kvarstår i polisens förvar, anhållna för mord och mordförsök.

Tidningen Fria Tider har talat med ansvarige åklagaren Christer Sammens som bekräftar att den avlidne personen ska tillhört en grupp invandrare och gärningsmannen och dennes sällskap ska ha varit svenskar. Uppgifter till tidningen gör gällande att händelsen har föregåtts av ett bråk, varvid sedan en kniv ska ha använts, något som gett upphov till de dödliga skadorna.

– Jag vet inte vad jag ska säga om det riktigt, jag har fått frågan om det är någon form av rasistiskt motiv, säger den ansvarige åklagaren Christer Sammens till Fria Tider.

Bråket ska ha föregåtts av en gymnasiefest. Ytterligare en person, en kille i 17-års åldern har skadats allvarligt, men inte livshotande. Han vårdas på Akademiska sjukhuset i Uppsala, berättar åklagaren för Fria Tider.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag