Knivman gripen för att ha dödshotat byggarbetare

  • Torsdag 26 okt 2017 2017-10-26
E-post 0

ÖREBRO En man ska ha brutit sig in på Örebro slott och där dödshotat två byggarbetare. Han greps senare cirka 100 meter från platsen och fördes till polishuset för förhör. Mannen misstänks för olaga hot och olaga intrång. 

En man har gripits i Örebro efter att han under torsdagsmorgonen ska ha dödshotat byggarbetare på Örebro slott. Det uppger SVT Örebro. 

Polisen använde sju patruller och den lokala insatsstyrkan i sökandet på mannen, som man befarade befinna sig gömd inne i slottet.

Mannen greps dock utanför Stora Hotellet, knappa hundra meter från slottet. Han är i 20-årsåldern och hemmahörande i staden.

– Gripandet var odramatiskt och jag har inga uppgifter om att det skulle vara våldsamt vid frihetsberövandet, säger Stefan Dangardt från Örebropolisen till SVT Örebro. 

Han misstänks ha brutit sig in i Slottet och dödshotat två byggarbetare som arbetade där inne. Mannen ska ha burit kniv, men det är ännu oklart om kniven användes till att hota arbetarna.

Enligt Stefan Dangardt, från Örebropolisen, ska mannen ha fångats på en övervakningskamera och även ha setts till av vittnen. Mannen är misstänkt för olaga hot och olaga intrång och har förts till polishuset där han nu förhörs.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag